Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мали Вукан из Врања сутра треба да крене у Будимпешту на лечење, недостаје још 100.000 евра

rssBookmark and Share

Врање 17.05.2022. ДАНИЈЕЛА МАНИЋ СТОЈИЛКОВИЋ РТс

Како је планирано, сутра мали Вукан који болује од спиналне мишићне атрофије треба да оде у Будимпешту и прими неопходну терапију. За његово лечење недостаје још око 100.000 евра, потврдили су РТС-у Вуканови родитељи.

Мали Вукан из Врања сутра треба да крене у Будимпешту на лечење, недостаје још 100.000 евра

Последњи апели и молбе родитеља малог Вукана Стоиљковића да се прикупи новац за неопходну генску терапију. Близу су суме од два и по милиона евра колико кошта лек, 18. мај је термин за пријем у дечју клинику у Будимпешти.

"Тај термин не смемо да пропустимо, јер је питање кад ћемо да добијемо наредни. Можда буде за пар месеци, а сви знате колико је битно да се код ове болести терапија прими што пре", каже Ивана Стоиљковић, Вуканова мајка.

"Нека је жив и здрав Вукан и брзо нек оздрави да би се играо са децу било коју", наглашава Алекса Алексић из Врања.

Жеље су малог Врањанаца, али и читаве јавности у Србији и шире која већ два месеца помаже Вукану. Новац је прикупљан на разне начине у акцијама, на концертима, спортским догађајима. Вокални солисти и изворне групе из Врања још једном су наступили да помогну малишану.

"Сви ми Врањанци да покажемо ту нашу велику љубав и ту нашу велику и дубоку душу и да једним оваквим концертом и нашим дивним песмама заиста помогнемо једном дивном, малом бићу", поручује Бранимир Стошић Каце, вокални солиста из Врања.

"Увек изаћи у сусрет једном таквом мотиву да помогнемо и да ево сада у овој ситуацији покушамо да спасимо нечији живот", додаје Далибор Младеновић, члан етно-групе "Извор" из Врања.

И град је два пута издвојио средства за Вукана.

"Још милион и двеста хиљада динара за лечење малог Вукана, у претходном периоду смо већ издвојили износ од милион динара", наводи Зорица Јовић, заменица градоначелника Врања.

И даље свако од нас може да помогне деветомесечном Вукану слањем поруке 1239 на 3030.


#   Врање   лечење   хуманитарна акција   Будимпешта   Вукан Стојиљковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима