Prvi slučaj u Italiji: Država plaća odštetu jer je žena preminula nakon vakcinacije protiv kovida

Italija će platiti 77.468 evra odštete rođacima 32-godišnje učiteljice, koja je prošle godine preminula zbog reakcije na vakcinu protiv koronavirusa kompanije Astrazeneka.
Prvi slučaj u Italiji: Država plaća odštetu jer je žena preminula nakon vakcinacije protiv kovida
Foto: 021.rs
To je prvi smrtni slučaj u Italiji za koji je dokazano da je posledica vakcinacije protiv korone i za koji će italijanska država platiti odštetu.
Frančeska Tuskano, 32-godišnja učiteljica, umrla je u bolnici San Martino u Ðenovi 4. aprila prošle godine, tri dana nakon što je primila dozu vakcine Astrazeneka.
Obdukcija je pokazala da je smrt žene posledica neželjenih efekata vakcine. U roku od nekoliko sati nakon vakcinacije, Tuskano se požalila na jaku glavobolju. Sledećeg jutra roditelji su je pronašli onesvešćenu, a umrla je dva dana kasnije.
 
Porodica preminule sada želi da podnese građansku tužbu protiv italijanske države zbog niskog iznosa odštete. 
 
Italijanska Vlada formirala je poseban fond od 150 miliona evra za plaćanje obeštećenja ljudima koji su imali zdravstvenih problema zbog vakcinacije.
  • Проценат

    18.05.2022 10:18
    Словенци
    "Какво изненађење, овако нешто никада не бих очекивао од новинара да званично напишу пост о правом стању вакцина." Овај коментар је са словеначког портала одакле је Танјуг преузео вест. Корисно видети остале коментаре: https://www.24ur.com/novice/korona/v-italiji-prvi-potrjen-primer-smrti-zaradi-cepiva-proti-covidu-19.html
  • spricer

    17.05.2022 20:48
    ladni
    za sve antivaksere - a sta je sa pricom da je zemlja ravna ploca i sta je sa ljudima gusterima? Fali mi malo te argumentacije.
    Ako pogledate koliko je ljudi do sada umrlo od kovida, i ako se i pola dalo spreciti, stvarno nemam reci.
    Svaka vakcina moze nesto izazvati, pogotovo vektorske koje su deljene sakom i kapom - ruske, kineske, Astra.... nisu ih dovoljno ocistili i onda se svasta desi. mRNA je nova tehnologija, ali je proradila mnogo bolje nego ocekivano. I to je veliko cudo, i za to treba biti vise nego zahvalan.
  • Kurt Isadim

    17.05.2022 19:31
    Odgovornost
    Žena od 32 godine ubijena vakcinom.Onaj ko joj je dao vakcinu treba da ide na dugogodišnju robiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.