Dodik: Politička situacija u RS stabilna, za razliku od stanja u BiH 1Foto: EPA-EFE/SZILARD KOSZTICSAK HUNGARY OUT

Srpski član Predsedništva BiH i lider vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da je ekonomska i politička situacija u Republici Srpskoj stabilna, za razliku od Bosne i Hercegovine, koju je ocenio nedefinisanom.

„Farsa muslimanske politike je neodrživa. Jedino rešenje je da se domaći politički predstavnici sastanu i nađu rešenje, a ne tražiti intervencionizam međunarodne zajednice“, rekao je Dodik posle sastanka stranaka vladajuće koalicije u RS.

On je dodao da BiH „ni na jednom nivou nije donela nijednu odluku da se podrže sankcije Rusiji“.

Lider SNSD-a dalje je kazao da će vladajuća koalicija u RS imati zajedničke kandidate za predsednika RS i srpskog člana Predsedništva BiH.

Dodao je da „istraživanja ohrabruju kada je reč o nastupu koalicije na izborima i da očekuju pobedu na svim nivoima“.

Dodik je još kazao da su stranke vladajuće koalicije podržale socijalne mere o podršci realnom sektoru, a da će na na narednim sastancima biti razmatrane mere za omladinsku politiku.

Govoreći o kritikama opozicije u vezi sa dodelom jednokratne pomoći penzionerima, demobilisanim borcima od po stotinu maraka (oko 50 evra), on je naveo da je ova mera koordinisana sa vladom RS.

Predstavnici opozicije ocenili su da isplata jednokratne pomoći ovim kategorijama stanovništva u septembru, pred same opšte izbore u BiH, predstavlja kupovinu glasova.

Opozicione stranke su navele da je ta pomoć već trebalo da bude isplaćena ili da se isplati odmah, kako bi se pomoglo građanima u situaciju velikog poskupljenja cena goriva i osnovnih životnih namirnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari