Zdrava Srbija formiraće odbornički klub u SO Bajina Bašta 1Foto: Zdrava Srbija

Zdrava Srbija je najavila da će u Skupštini opštine Bajina Bašta formirati odbornički klub od tri odbornika, koliko je ta stranka dobila mandata na prevremenim lokalnim izborima, održanim 3. aprila.

Odbornici Ivan Marković diplomirani ekonomista, Zoran Jugović, privatni preduzetnik, i Dejan Mlađenović, profesor, navodi ta stranka, zalagaće se za „veću zaposlenost građana Bajine Bašte, mogućnost da i domaći investitori dobiju podsticajna sredstva Vlade Srbije za pokretanje proizvodne i uslužne delatnosti, i očuvanje tradicionalnih i porodičnih vrednosti“.

Odbornici ZS, kako se navodi u saopštenju, na konstitutivnoj sednici SO, koja je održana krajem prošle sedmice, na kojoj je dosadašnja predsednica opštine Vesna Đurić ponovo izabrana na tu funkciju, tesnom većinom 24 od 45 odbornika, glasali su protiv, „smatrajući da ona nije doprinela razvoju i da je veoma malo učinila da se reše nagomilani problemi građana te pogranične opštine“.

„Umesto da maksimalno koristimo mogućnosti prekogranične saradnje, vladajuća većina je u prethodnom periodu u svom fokusu, prvenstveno, imala lične interse i interese svojih stranaka“, navedene su izjave odbornika u saopštenju Zdrave Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari