DA VUKAN JEDNOG DANA ZAIGRA S NAMA Mali fudbaleri iz Vranja VELIKOG srca pomažu bolesnom mališanu, grad dao još 1,2 miliona dinara
Foto: Kurir/T.S., Budi Human

tako blizu

DA VUKAN JEDNOG DANA ZAIGRA S NAMA Mali fudbaleri iz Vranja VELIKOG srca pomažu bolesnom mališanu, grad dao još 1,2 miliona dinara

Društvo -

Kupili sliku na humanitarnoj aukciji da pomognu malom Vukanu i donirali je Dečjem odeljenju Opšte bolnice Zdravstvenog centra Vranje

Vranjska Škola fudbala Prestiž kupovinom slike "Anđeli" - Ive Meštrović u Narodnom univerzitetu učestvovala je u humanitarnoj aukciji slika za lečenje Vukana Stoiljkovića, bebe iz Vranja koja je obolela od spinalne mišićne atrofije tipa 1 (SMA).

Vukan Stojiljković
foto: Budi human Printscreen

Svih 130 malih fudbalera jedne od najmasovnijh škola fudbala uzrasta od 6 do 12 godina u Pčinjskom okrugu udružili su se da zajedničkim snagama pomognu malom Vukanu.

Polaznici ove škole fudbala poznati su po svom humanitarnom radu, iza sebe imaju preko 100 akcija sličnog karaktera, sakupili su preko 300 hiljada dinara u humanitarne svrhe, organizovano su učestvovali i na bazarima koji su u našem gradu održani za prikupljanje pomoći Vukanu.

Prestiž, Vranje, Vukan Stojiljković
foto: Kurir/T.S.

Nekolicina dečaka, malih fudbalera sa svojim trenerom Jovanom Jocom Ristićem danas su doneli kupljenu sliku i donirali je Dečjem odeljenju, Opšte bolnice vranjskog Zdravstvenog centra.

"Kao mali, sa 8 godina sam jednom sa bronhitisom ležao ovde u bolnici i bio sam mnogo uplašen. Zato smo i hteli da sliku donesemo ovde da ova deca koja se leče znaju da nisu sama" , priča o razlozima odluke da se slika donira Dečjem odeljenju, Luka koji nekoliko godina trenira fudbal u Prestižu.

Mateja pak se zahvaljuje svima koji su do sada učestvovali u prikupljanju pomoći za malog Vukana i kaže da je potrebno još malo da svi zajedno uspemo da pomognemo Vukanu i poziva sve koji se do sada nisu uključili da im se pridruže.

"Želja nam je da Vukan ozdravi i da sa nama zaigra fudbal", sa osmehom na usnama i sa punim srcem, jednoglasni su bili danas u svojoj nameri mali fudbaleri Prestiža.

"Zahvaljujem se svima koji su se uključili u akciju za pomoć malom Vukanu i što su odabrali da sliku koju su kupili doniraju našem Dečjem odeljenju - kada je to od dece deci, to je nešto posebno! - zahvalio se danas upravnik Opšte bolnice Vranje, dr Nikola Popović malim donatorima, sportistima i humanitarcima i istakao:

"Slika će biti postavljena na Dečjem odeljenju sa istaknutom posvetom u znak zahvalnosti i solidarnosti za brigu o našoj deci u ovom konkretnom slučaju, za malog Vukana".

Gradsko veće Vranja: Još 1,2 miliona dinara za Vukana

Na vanrednoj sednici Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković, doneta je odluka o još jednoj novčanoj pomoći za lečenje Vukana Stojiljkovića iz Vranja, u visini od 1.200.000 dinara.

Malom Vukanu nedostaje 290.000 evra.

Podsećanja radi, Vukan je dobio termin 18. maja u bolnici u Budimpešti, gde bi trebalo da primi skupocenu terapiju.

Da Vukan pobedi SMA: SMS 1239 na 3030

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track