Otvoren konkurs Nišvila za volontere od 15 do 75 godina 1Nišlije će i ove godine uživati u odličnoj muzici, foto Zoran Ćirić

Internacionalni džez festival Nišvil raspisao je konkurs za volontere iz zemlje i inostranstva, koji će trajati od danas do 30. juna ove godine, saopštili su organizatori festivala.

Volontiranje je, inače, tradicionalni deo Nišvila, a volonteri jedan od zaštitinih znakova Nišvila.

“Na konkursu će se birati 200 mladih ljudi od 15 do 30 godina starosti koji će deset dana učestvovati u volonterskom programu, steći dragocena iskustva i znanja i družeći se poneti iz Niša nezaboravne uspomene. Biće angažovani od 5. do 15. avgusta”, rekli su organizatori festivala.

Oni su dodali da je ovogodišnja novina u volonterskom programu angažovanje 20 starijih osoba, od 60 do 75 godina, za pomoć u nekim segmentima festivala, u kojima rad nije fizički naporan, a do izražaja može da dođe entuzijazam i iskustvo.

Otvoren konkurs Nišvila za volontere od 15 do 75 godina 2
Foto: Zoran Ćirić/Nišvil džez festival promo

Oni će biti angažovani od 11. do 14. avgusta.

Ovogodišnji volonterski tim biće podeljen na devet sektora: domaćin publike, domaćin muzičara, marketing, press, tehnička podrška, logistika, radionica, obezbeđenje i ketering.

Kroz volonterski program Nišvila je, inače, od 2010. godine do danas prošlo više od 3.500 volontera.

Otvoren konkurs Nišvila za volontere od 15 do 75 godina 3
Foto: Zoran Ćirić/ Nišvil džet festival promo

U tom periodu volonterski tim je okupio mlade iz oko 120 različitih gradova iz zemlje i inostranstva.

Nišvil volonterski tim je 2012. godine od Grada Niša dobio priznanje u vidu zlatnika sa likom Cara Konstantina za poseban volonterski doprinos u promociji i razvoju kulture.

Krovna organizacija mladih Srbije je 2013. Nišvilov volonterski program proglasila najboljim omladinskim projektom u toj godini.

 

Prijavljivanje preko formulara na oficijelnom sajtu festivala

Zainteresovani za volontiranje na ovogodišnjem Nišvilu treba da popune formular na oficijenom sajtu festivala, na linku http://nisville.com/sr/volonteri/ (https://nisville.com/en/volunteers/), te popunjeni formular pošalju na e-mail adresu [email protected].

Intervjui sa kandidatima biće obavljeni od 5. do 15. jula, a selekcija odabranih kandidata izvršena do 20. jula 2020.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari