Glumica Iskra Brajović dobitnica pesničke nagrade „Milutin Bojić“ 1Foto: Zoran Lončarević

Glumica Iskra Brajović deveti je po redu dobitnik Nagrade „Milutin Bojić“ za mlade pesnike, odlučio je žiri u sastavu Mileta Aćimović Ivkov, Slađana Ilić i Darko Daničić.

Ciklus pesama Iskre Brajović ocenjen je kao najbolji od ukupno 53 pristigla rada.

Iskra Brajović je rođena 17. novembra 1987. i kći je poznatog jugoslovenskog i srpskog glumca vojisalava Voje Brajovića.

Poeziju piše od ranog detinjstva.

Za pesmu koju je napisala kao desetogodišnja devočica dobila je nagradu „Bronislava Vajs Papuša“, a 2000. godine dobitnica je nagrade Književnog kluba „Ivo Andrić“.

Srpska književna zadruga i Zadužbina Desanke Maksimović su joj 2004. godine objavili zbirku poezije „Putujući teatar snova“.

Svečano uručenje je u četvrtak, 19. maja, na Dan biblioteke i dan rođenja Milutina Bojića u matičnom odeljenju Biblioteke koja nosi njegovo ime, Ilije Garašanina 5, s početkom u 19 časova.

Pre uručenja plakete ovogodišnjem dobitniku od 18 časova će biti predstavljena knjiga pesama „Tridesete nisu ono što smo zamišljali“ prošlogodiše pobednice konkursa Aleksandre Jovičić Đinović.

S obzirom da se ove godine obeležava 130 godina od rođenja Milutina Bojića, predviđen je prigodan program po okončanju proglašenja ovogodišnjeg dobitnika.

Istovremeno u galeriji biblioteke otvorena je izložba posvećena životu i delu jednog od najvećih pesnika srpske moderne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari