Košarka

Dončić ubacio 35 poena Finiksu, Bobi i Maveriksi idu u finale Zapada

Dončić ubacio 35 poena Finiksu, Bobi i Maveriksi idu u finale Zapada
Foto: Print Screen/Twitter | Dončić ubacio 35 poena Finiksu, Bobi i Maveriksi idu u finale Zapada

​Košarkaši Dalas Maveriksa biće protivnici Golden Stejtu u velikom finalu Zapadne konferencije ovogodišnjeg izdanja NBA lige.

Nakon nevjerovatne majstorice protiv Finiksa u gostima koju su dobili sa čak +33, nema sumnje da su tamo zaslužili da se nađu - 90:123!

Očekivano najveće, ako ne i sve zasluge za ovaj podvig idu upravo Luki Dončiću. Slovenački košarkaš odigrao je još jedan fantastičan meč, upisao je dabl-dabl i sa svojih 35 poena i 10 skokova je bio čovjek koji se morao zasutaviti u Arizoni.

Imao je Luka konačno i jaku podršku sa strane, pošto je Dinvidi uspio da upiše čak 30 poena za Dalas, dok je Branson postigao 24.

Koliko je Finiks sa druge strane bio indisponiran vjerovatno govori i podatak da je najefikasniji igrač u timu imao samo 12 poena. Niko nije bio raspoložen, šut je bio misaona kategorija, pa stoga ne čudi pravi debakl.

Svaka dalja priča o pobjedniku bila je gotova tokom prvog poluvremena. Finiks je užasno kuburio sa napadom, pošto je prva četvrtina donijela samo 17, a druga 10 poena ovog tima. Za to vrijeme, Dalas se odlijepio na +30 i potom znalački sačuvao prednost.

Najveća razlika koju je Dalas imao u nekom momentu bila je +46, ali je u završnici razumljivo došlo i do opuštanja, kada su na parket kročili i oni momci koji nisu dobijali toliku minutažu.

Tako je poslije prošlogodišnjeg osvajača izbačen i minuli finalista NBA lige. Vidjećemo da li Dalas može da iznenadi i "spleš braću" u seriji u kojoj će Golden Stejt ponovo imati prednost domaćeg terena, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije