DRAMA KAKVU NISMO DUGO VIDELI: Liverpul i Čelsi priredili SPEKTAKL NA VEMBLIJU! Cimikas doneo trofej, Mane umalo tragičar! VIDEO
Foto: Profimedia

FA KUP

DRAMA KAKVU NISMO DUGO VIDELI: Liverpul i Čelsi priredili SPEKTAKL NA VEMBLIJU! Cimikas doneo trofej, Mane umalo tragičar! VIDEO

Fudbal -

Pobednik FA kupa odlučen posle penal-serije u kojoj je Liverpul bio uspešniji od Čelsija - 6:5, u regularnom delu i produžecima mnogo uzbuđenja, ali bez golova!

Liverpul je posle penal - drame osvojio FA kup Engleske, savladavši u finalu aktuelnog prvaka Evrope Čelsi! Odluka je pala u sedmoj seriji, kada je golman Alison fantastično jednom rukom odbranio udarac sa bele tačke maunta, a potom Cuimikas savladao Mendija i doneo veliku radost navijačima Liverpula - 6:5.

U fudbalskom hramu, londonskom "Vembliju" viđen je spektakl za dugo pamćenje i drama kakvu dugo nismo videli, iako u regularnom toku, pa i posle produžetaka, za 120 minuta igre nije bilo golova. Usledili su penali, a u petoj seriji prvo je Senegalac Mane imao priliku da donese trijumf Liverpulu, ali je njegov prilično loš prizemni šut odbranio Mendi. Ono što nije iskoristio Mane, jeste nedugo potom Cimikas i izabranici Jirgena Klopa su prigrabili drugi trofej ove sezone, jer su prethodno slavili u Liga kupu.

Čelsi
foto: Profimedia

Čelsi je doživeo treći uzastopni poraz u finalu FA kupa, a Liverpul trijumfovao prvi put od 2006. godine, kada je u finalu bio bolji od Vest Hema.

Liverpul je tako došao do osmog trofeja u FA kupu, koliko ih ima i Čelsi, a rekporderi i jedini koji imaju dvocifreni broj su: Arsenal (14) i Mančester junajted (12).

FA kup
foto: Profimedia

Međutim, na Vembliju nisu izostala uzbuđenja, oba tima su imala svoje šanse, u prvom poluvremenu je Pulišić pogodio stativu, a Markos Alonso prečku! U drugom delu fudbaleri Liverpula su tri puta pogađali okvir gola, a najbolju šansu nije iskoristio sjajni bek iz Škotske Robertson.

U produžecima je bilo manje uzbuđenja, a bio je i primetan umor kod igrača. U prvom poluvremenu zbog povrede je teren morao da napusti Egipćanin Mohamed Salah, a u finišu je morao da bude zamenjen i odlični defanzivac "redsa" Virdžil van Dajk.

Utakmicu na Vembliju je posmatrao i princ Vilijam.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track