Sutra sednica Sabora SPC 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS)

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije stigao je u pratnji arhijereja u Sremske Karlovce, gde će biti održana svečana sednica Svetog arhijerejskog sabora.

Kako se navodi na sajtu SPC, patrijarh je u Sremske Karlovce stigao redovnom linijom železnice Srbije, a na stanici su ga dočekali episkop sremski Vasilije, premijer pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kao i vernici, odakle se kočijama odvezao do Patrijaršijskog dvora.

Posle svečanog prijema u Patrijaršijskom dvoru, biće služeno večernje bogosluženje u Sabornom hramu Svetog oca Nikolaja.

U nedelju u 8.30 patrijarh će predvoditi svetu arhijerejsku liturgiju, kao i čin priziva Svetog Duha, na kojoj će mu sasluživati arhijereji, članovi Svetog arhijerejskog sabora SPC, koji će prvu svečanu sednicu održati odmah po bogosluženju u prestonoj dvorani Patrijaršijskog dvora.

U podne će na gradskom trgu ispred Patrijaraškog dvora i Saborne crkve biti održana svečana akademija, koja će biti otvorena čitanjem Saborske poslanice povodom velikog jubileja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari