Najnovije vesti
Zabava
"JE L' ONA TO IMALA NERVNI SLOM DOK JE PISALA PESMU?" Britanci stavili Konstraktu na 2. MESTO, pa analizirali "In corpore sano"

"JE L' ONA TO IMALA NERVNI SLOM DOK JE PISALA PESMU?" Britanci stavili Konstraktu na 2. MESTO, pa analizirali "In corpore sano"

Ana Đurić Konstrakta svojim performansom na sceni u dvorani "Pala Olimpiko" u Torinu, gde se održava Evrovizija, izazvala je brojne ovacije publike tokom druge polufinalne večeri kada se i plasirala u finale koje će se održati večeras. Od te večeri ne prestaje da se polemiše o našoj predstavnici, njenom nesvakidašnjem nastupu i pesmi "In corpore sano".

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Konstrakta Foto: screenshot
Konstrakta

Novinac "BBC" Mark Sevidž napravio je listu od sedam pesama na koje bi trebalo obratiti pažnju tokom finala Evrovizije i Konstrakta je na drugom mestu.

Konstrakta
Foto: Luca Bruno / Tanjug/AP
Konstrakta

- Radost Evrovizije nije u tome da analiziramo da li je glasanje političko ili ne, već u tome da pronađemo neobične, prelepe, strastvene i čudne nastupe koje su zemlje učesnice pripremile - piše Mark Sevidž koji je Konstraktu stavio na drugo mesto svoje liste.

- Srpska "In corpore sano" je očigledno pisana za vreme pandemije i to je napisao neko ko je jurio po doktorskim sajtovima usred nervnog sloma - piše novinar.

Pročitajte još

- Oda ličnoj higijeni i postavlja večna pitanja o nezi kose Megan Markl, pre nego što se pretvori u grozničavo ispitivanje higijene i pitanja kao što su da li podočnjaci znače da imate problem s jetrom - nastavlja Mark.

- Možete da zamislite Konstraktu (Ana Đurić) kako žvrlja ovaj tekst po zidovima tokom posebno mračne noći svoje duše, a ta slika postaje sve jača zbog hora koji joj se pridružuje na sceni i izgovara tekst na latinskom - dodaje on.

- Za slučaj da to nije dovoljno čudno, ceo nastup Konstrakta pere ruke u lavoru. Naravno da je ovo favorit publike - zaključuje Sevidž.

Konstrakta nastupa večeras, a njen redni broj je 24.

Tačan redosled takmičara u finalu Evrovizije.

  1. Češka
  2. Rumunija
  3. Portugal
  4. Finska
  5. Švajcarska
  6. Francuska
  7. Norveška
  8. Jermenija
  9. Italija
  10. Španija
  11. Holandija
  12. Ukrajina
  13. Nemačka
  14. Litvanija
  15. Azerbejdžan
  16. Belgija
  17. Grčka
  18. Island
  19. Moldavija
  20. Švedska
  21. Australija
  22. Engleska
  23. Poljska
  24. Srbija
  25. Estonija