SPEKTAKL NA SEOSKIM IGRAMA Trka u džaku izazvala buru oduševljenja, žestoko navijanje u nadvlačenju konopca!
Foto: SSS

RAŠKA I ALEKSINAC

SPEKTAKL NA SEOSKIM IGRAMA Trka u džaku izazvala buru oduševljenja, žestoko navijanje u nadvlačenju konopca!

Ostali sportovi -

U svojoj drugoj nedelji, Seoske igre Sportskog saveza Srbije održane su u Raškoj i Aleksincu. Obe opštine su se ove godine priključile manifestaciji.

Za prvu godinu u Raškoj odabrali su za domaćina Jošaničku Banju, odnosno osnovnu školu koja i nosi ime ovog mesta. Sama škola je obnovljena i ima odlične uslove za sport zahvaljujući čuvenom dobrotvoru Milomiru Glavčiću.

Takmičarski dan počeo je zagrevanjem uz folklornu tačku mališana, a nastavio se u dobrom raspoloženju tokom čitavog dana u nadmetanju četiri ekipe - Jošanička Banja, MZ Raška, Supnje i Baljevac.

Ponovo je najviše pažnje privukla trka u džaku, u kojoj je u napetom finišu Baljevac bio brži od Jošaničke Banje. U bacanju kamena s ramena najbolji hitac je bio Veroljuba Pekovića iz MZ Raška (10,7m). Peković se takmičio i u obaranju ruku, a ljutu borbu je vodio sa takmičarem Suplja Dušanom Bogdanovićem kog je na kraju i savladao.

1 / 4 Foto: SSS

Baljevac je bio dominantan u skoku u dalj (Aleksandar Andrić 2,83 i Ksenija Šaptović 2,19), zatim u fudbalu, odbojci, poligonu spretnosti, nadvlačenju kanapa, narodnom rvanju i već pomenutoj trci u džaku te su osvojili ekipno prvo mesto. Tako će Rašku na regionalnom takmičenju u Kraljevu predstavljati ekipa Baljevca.

Na tereni OŠ "Vuk Karadžić" u Žitkovcu u Aleksincu nadmetale su se četiri ekipe: Tešica, Mozgovo, Korman i Vrćenovica. Zajedničkim snagama Sportski savez opštine Aleksinac i SC Aleksinac potrudili su se da takmičenje prođe u najboljem redu.

Učesnike Seoskih igara SSS pozdravio je i predsednik opštine Dalibor Radičević. Svi takmičari su odmerili snage u 11 disciplina. U fudbalu najbolja je bila Vrćenovica, u obaranju ruke Mozgovo, u skoku u dalj Vrćenovica (Dušan Milanović 2,65m i Leontina Janković 2,11m), u narodnom rvanju Mozgovo, a u nadvlačenju štapa, odbojci, šahu, nadvlačenju konopca, bacanju kamena s ramena (Nebojša Stojković 10,4m), trci u džaku i na poligonu spretnosti prvo mesto je osvojila ekipa Kormana.

U Aleksincu su pobedili spoj mladosti i iskustva, pa će ekipa Kormana do avgusta meseca moći još da uigra ekipu za regionalno takmičenje u Surdulici.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track