Moskva tvrdi da nema nameru da raspoređuje nuklearno oružje u Ukrajini

Rusija je saopštila da nema nameru da raspoređuje taktičko nuklearno oružje u Ukrajini, nakon što je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov kritikovao zapadne zvaničnike da neosnovano optužuju Moskvu.
Moskva tvrdi da nema nameru da raspoređuje nuklearno oružje u Ukrajini
Foto: Pixabay
Portparol ministarstva spoljnih poslova Rusije Aleksej Zajcev rekao je da Rusija čvrsto poštuje princip da u nuklearnom ratu ne može biti pobednika i da on ne sme biti pokrenut.

Zajcev je naveo da ruska nuklearna doktrina ne predviđa scenarije za potencijalne udare u vezi sa vojnim ciljevima Moskve u Ukrajini.

On je međutim dodao da se od Ukrajine i Zapada mogu očekivati "različite provokacije" i da Rusija mora da "bude spremna za svaki razvoj događaja u medijskom prostoru i na terenu".
 
Njegova izjava je u skladu sa komentarom ruskog ambasadora Antonova koji je dan ranije osudio "niz očiglednih lažnih predstavljanja izjava ruskih zvaničnika o nuklearnoj politici Rusije".
 
Antonov je optužio najviše američke vojne lidere da lažno okrivljuju Moskvu za eskalaciju nuklearnih tenzija, nazivajući njihove tvrdnje neosnovanim i delom propagandne kampanje protiv Rusije.
 
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov i predsednik ruskog parlamenta Vjačeslav Volodin izjavili su ove nedelje da Moskva neće prva upotrebiti nuklearno oružje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet