03. septembar  2008. 12.41  | Izvor:

Robredo: Đoković simulirao povrede

NJUJORK - Posle poraza od Novaka Đokovića u osmini finala Otvorenog prvenstva Amerike Tomi Robredo je optužio srpskog tenisera da je simulirao povrede da bi dobio više vremena za odmor.

"I ja sam trpeo bolove. Trčao sam kao da me jurio đavo i stopala su mi gorela, ali se nisam žalio. Moj je stav da ako niste dovoljno spremni, ne treba ni da igrate. Nakon svake pauze kada bi pozvao trenera Đoković bi leteo po terenu i udarao snažno i precizno", rekao je Robredo.

Prema mišljenju španskog tenisera, Đoković je zloupotrebljavao pravilo prema kome igrač u toku meča može više puta da zatraži pomoć pod uslovom da se radi o različitim zdravstvenim problemima.

Trećeg tenisera sveta zbog iste stvari prethodno su kritikovali i neki drugi igrači, među kojima i Rodžer Federer. "Mislim da bismo o tome morali da povedemo računa. Jedno je kada padnete i raskrvarite nogu ili ruku, a drugo kada tražite pauzu zbog toga što ste previše umorni", rekao je Robredo.

U raspravu na tu temu danas se uključio i Endi Rodik, koji će protiv Đokovića igrati u četvrtfinalu. Amerikanac nije imao nikakvih dilema o prirodi Đokovićevih povreda. "Možete da imate bolove u leđima ili kuku. Možda ste dobili ptičji grip ili ste otrovani antraksom. Moguće je da imate virus HIV ili samo običnu prehladu. Sve je moguće. A što se Đokovića tiče, on ili najlakse na svetu poziva trenera, ili je najhrabriji teniser svih vremena. Odlučite sami", rekao je Rodik novinarima.