Aleksandar Mitrović oborio rekord Čempionšipa

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović oborio je rekord Čempionšipa po broju datih golova u jednoj takmičarskoj godini budući da je postigao 43 pogotka u ovoj sezoni.
Aleksandar Mitrović oborio rekord Čempionšipa
Foto: Youtube (Sportklub, Screenshot)

Fulam je savladao Luton 7:0, a Mitrović se dva puta upisao u listu strelaca.

Rekord je do sada držao Gaj Vitingem koji ga je postavio u dresu Portsmuta u sezoni 1992/93.
 
Mitrović je još ranije prestigao rekord novog formata Čempionšipa koji je držao Ajvan Toni. Englez je u prošloj sezoni postigao 31 gol, ali je srpski napadač odavno nadmašio tu brojku.
 
Pored ovog uspeha, prvi gol koji je Fulam postigao preko Toma Kernija bio je jubilarni 100. pogodak lodnonske ekipe u ovom rangu takmičenja i prvi je klub u istoriji koji je došao do trocifrenog broja golova u Čempionšipu.
  • Dusan Dzigurski

    02.05.2022 22:53
    Svaka cast Mitru, nije mala stvar biti najbolji strelac u najboljoj ligi na svetu, engleskoj fudbalskoj ligi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Luka Dončić u finalu NBA lige

Košarkaši Dalasa plasirali su se danas u finale NBA lige, pošto su u petoj utakmici finala plej-ofa Zapadne konferencije na gostujućem terenu pobedili Minesotu 124:103.