Stadion Čukaričkog (©Star Sport)
Stadion Čukaričkog (©Star Sport)

Čukarički doveo novog šefa: Osvajač kiparskog Kupa od leta na Brdu

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.05.22. | 20:32

Stiže strateg koji dosad nije radio u Srbiji

Odlazak Saše Ilića podigao je veliku prašinu u srpskom fudbalu, a na Banovom brdu nisu imali vremena za gubljenje pa je za naslednika izabran Milan Lešnjak. S tim da je njegov boravak na klupi Čukaričkog oročen samo do kraja plej-ofa.

Kako saznaje Mozzart Sport, Čukarički je već postigao dogovor oko novog šefa stručnog štaba. Radi se o Dušanu Kerkezu kome će ovo biti prvi trenerski angažman u srpskom fudbalu. Nekadašnji vezista je do pre pet meseci bio trener Aela iz Limasola, ali se razišao sa klubom posle bezmalo četiri godine saradnje. Tačnije, od početka decembra je nema posao.

Izabrane vesti

Sreda, 18.00: (2,20) Omonija (3,05) Anortozis (3,35)

Kerkez je u Aelu imao uspeha, osvojio je kiparski Kup 2019, a posle odlaska na biro bio je u pregovorima sa Omonijom, ali posao u međuvremenu nije realizovan. On će na novu poziciju doći od leta, tačnije kada se završi plej-of Superlige gde će prvi trener ostati Lešnjak. Čukarički nije javno otkrivao detalje ugovora, ali mu od početka nije bilo garantovano da će ostati i pošto se spusti zavesa na razigravanje za Evropu.

Odgovornima na Banovom brdu dopada se što Kerkez forsira napadački, agresivan fudbal pa se nadaju da će na Banovom brdu izgraditi prepoznatljiv stil. Sa sobom planira da dovede dugogodišnjeg saradnika Hristosa Pantelisa, koji mu je bio desna ruka i u Aelu. Rođeni Beograđanin je kopačke okačio o klin leta 2014. godine, ali kao fudbaler Aelovog gradskog rivala Arisa. Ipak, kada se upustio u trenerske vode preuzeo je mladi tim Aela i na toj poziciji zadržao se godinu dana. Na leto 2015. prelazi u Anortozis gde narednih šest meseci radi kao šef klupske akademije, da bi se potom vratio u Ael gde postaje tehnički direktor. Ipak, tu ulogu izvršavao je do maja 2016. kada ponovo uzima rezervni sastav Aela i tu se zadržava sve do marta 2018. kada postaje šef stručnog štaba prvog tima.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

U ovoj sezoni Ael je vodio na 15 utakmica, 11 u prvenstvu gde je zabeležio po tri pobede i remija uz pet poraza, dok je u kvalifikacijama za Ligu konferencija na četiri utakmice imao dve recke i po jedan nerešen ishod i neuspeh.

Inače je dete Partizana, gde je nastupao za mlađe kategorije. U karijeri je branio boje Jedinstva iz Uba, Radničkog iz Obrenovca, a najbolje igre pružao je u Leotaru tokom dve godine (2002-2004) posle čega prelazi u Zrinjski. Igrao je još i za Rijeku, a od 2007. odlazi na Kipar gde je prvo nastupao za Ael četiri sezone pre transfera u Aris gde je i završio karijeru 2014. godine.



tagovi

Dušan KerkezČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara