Džigi Ninković davio rivala, pogodio stativu...

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.05.22. | 19:05

Remi Proletera i Metalca koji nikome ne odgovara – 0:0

Trener Proletera Zumbul Mahalbašić okarakterisao je duel protiv Metalca kao ključnu utakmicu u sezoni, ekipa iz Šumadije je verovala da u Novom Sadu može da uhvati poslednji voz za opstanak u Superligi... Varničilo je na Karađorđu, bilo je tenzije, šansi na obe strane terena, ali na kraju nije bilo golova – 0:0.

Miroljubiv ishod ne odgovara današnjim rivalima, koji su ostali na začelju Superlige. Proleter se izjednačio sa kragjevačkim Radničkim (oba tima imaju po 32 boda), dok je Metalac na koti 30 sa jako malim šansama da se spase u naredna tri kola.

Izabrane vesti

Imao je svoje trenutke nekadašnji vezista Partizana i internacionalac iz Italije Nikola Ninković. U prvom poluvremenu popularni Džigi je bio negativni junak, pošto je posle jednog duela uhvatio za vrat Nemanju Stojića. Ipak, mogao je Ninković da značajno približi Proleter opstanku. Odlično je sve uradio sredinom drugog poluvremena. Prevario je Ričarda Odadu, lepo tukao sa 20 metara, ali je golman gostiju Mirković skrenuo loptu do stative.

Imao je Mirković još jednu zapaženu intervenciju početkom meča, dok je Nikola Petrić sa druge strane mogao dobro da počasti goste. Posle povratne lopte golman domaćina je očajno primio loptu. Praktično je gurnuo Stefana Cvetkovića u zicer situaciju, ali je nekadašnji omladinac Crvene zvezde bio dekoncentrisan.

Metalac je u finišu bio bliži celom plenu. Brže je delovala ekipa Milije Žižića i samo joj je nedostajao bolji završni pas. Đurić je mogao bolje prilikom jedne kontre, morao je da interveniše Petrić posle odličnog udarca Filipa Stuparevića.

SUPERLIGA - PLEJ-AUT

Ponedeljak

Radnik - Spartak 2:0 (1:0)

/Milovanović 19, Janjić 75/

Proleter - Metalac 0:0



tagovi

Nikola Ninković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara