Veljko Ilić na meču protiv Spartaka
Veljko Ilić na meču protiv Spartaka

Superliga dobila najmlađeg strelca ove sezone: Veljko Ilić odmah iza Vlahovića i Luke Jovića

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.05.22. | 18:16

Proleterov ofanzivac debi ukrasio golom

Rezultati zabrinjavajuči, podaci ohrabrujući. Malo šta polazi za nogom fudbalerima Proletere ove sezone, Novosađani se bore za opstanak, muče se u ofanzivi, ali uprkos tome što im ne ide, imaju fudbalera koji će pamtiti ovaj takmičarski ciklus. U pitanju je Veljko Ilić koji je prvo pojavljivanje na superligaškim terenima krunisao pogotkom.

Nije bilo dovoljno ni za šta drugo osim za smanjenje rezultata u Subotici, ali taj gol za 1:3 znači da je Ilić postao najmlađi strelac ove sezone u elitnom rangu srpskog fudbala. „Upisao“ se sa 16 godina, šest meseci i osam dana.

Izabrane vesti

Bio sam srećan pre svega što sam počeo meč u startnoj postavi, a gol je samo upotpunio zadovoljstvo. Posle pogotka prvo nisam bio svestan šta se desilo da bi posle nekoliko minuta pogledao u semafor gde je na mestu strelca pisalo moje ime. Žao mi je što nismo pobedili u Subotici, ali nadam se da ćemo uz još koji moj gol ostvariti cilj i ostati u ligi“, istakao je Veljko Ilić.

Taj hitac od prošle sedmice lansirao ga je na treće mesto najmlađih strelaca u istoriji takmičenja. Prvo mesto zauzima Dušan Vlahović (16 godina, dva meseca i pet dana imao je sadašnji špic Juventusa kad je zatresao mrežu Radnika 2016), a drugo Luka Jović (član madridksog Reala je matirao golmana Vojvodine 2014. kad mu je bilo 16 godina, pet meseci i pet dana). Na ovaj način van podijuma je potisnut Dragan Stoisavljević kad je kao član Voždovca matirao golmana Rada juna 2020.

Suviše sam mlad da bih razmišljao o sebi kao zvezdi. Najbitnije je da stojim čvrsto na zemlji, svestan sam da mi predstoji naporan rad kako bih napravio uspešnu karijeru. Imam puno samopouzdanja i ubeđen sam da ću biti dobar fudbaler. Nisam imao strah kada sam igrao i nemam problema sa pritiskom. Svestan sam koliko su utakmice važne i nadam se da ćemo izboriti opstanak“.

Ilić je na Slanu baru došao u zimskom prelaznom roku, posle zanimljivih partija u kadetskom timu Brodarca. Ugovor je potpisao do juna 2025. i u Subotici je debitovao na seniorksoj sceni.

Hvala svima u klubu koji su me podržali i dali mi šansu da igram iako nemam iskustva. Kod prethodnog trenera nisam dobijao toliko šanse da igram, a jedan od razloga je i što nisam bio dovoljno spreman. Smatram da sam u prethodna četiri meseca sazreo i nadam se da ću igrati još bolje“, dodao je Ilić.


tagovi

Proleter Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara