Dušan Lajović (©reuters)
Dušan Lajović (©reuters)

Lajović preko Hrvata do drugog kola u Madridu, Đoković saznao ime protivnika

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.05.22. | 18:12

Biće to njegova stara mušterija

Treća uzastopna pobeda za Dušana Lajovića u Madridu! Doduše, prva u glavnom žrebu posle dva vredna trijumfa u kvalifikacijama. U trećem danu takmičenja zaredom Lajović je nadigrao Hrvata Bornu Ćorića. Posle tri seta, duže pauze i gotovo dva i po sata tenisa, srpski teniser uspeo je da savlada rivala kojeg je poslednji put dobio pre pet godina u Istanbulu - 6:3, 4:6, 6:4.

Meč je bio prekinut zbog kiše pri rezultatu 1:1 u setovima, a posle odmora Lajović je imao više snage i koncentracije kako bi zakazao duel sa Kasperom Rudom, petim nosiocem u Madridu koji je u prvom kolu bio slobodan.

Izabrane vesti

Utorak: (1,30) M. Kecmanović – A. Bublik (3,20)

Srpski teniser je odlično otvorio meč i prvi set završio za nešto manje od 40 minuta. Već u četvrtom gemu uzeo je brejk bez izgubljenog poena, što mu je dalo dodatno samopouzdanje i mogućnost da bez većih problema završi prvi set. U nastavku meča obojica su bili prilično sigurni na svom servisu, pa je Lajović ostao bez šanse za brejk. Ćorić je dočekao svoj trenutak da napadne i u desetom gemu napao rivala čime je došao do dve set lopte i iskoristio drugu za izjednačenje.

Lajovića ovakav rasplet nije obeshrabrio, već je u odlučujući set ušao sa istim stavom kao na početku meča. Rano je napravio brejk i zatim kontrolisao susret do kraja. Tačnije, prvo do 30:0 za njega pri rezultatu 4:3, kada je usledio prekid, da bi po povratku na teren završio posao do kraja.

Ime rivala u drugom kolu saznao je i Novak Đoković. On će na teren protiv stare mušterije Gaela Monfisa, sa kojim ima perfektan skor – svih 17 pobeda. Monfis je za manje od sat vremena nadigrao Karlosa Himena Valera – 6:3, 6:0.

Susret Đokovića i Monfisa igraće se u utorak, a satnica zavisi od ostatka rasporeda.




tagovi

Dušan LajovićGael MonfisNovak ĐokovićATP Madridmasters madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara