Benedeto (© AFP)
Benedeto (© AFP)

Čovek daje golove s one strane razuma: Dario Benedeto – gledajte, premotajte, uživajte (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.05.22. | 02:12

Boka obezbedila plasman u četvrtfinale Liga kupa Argentine zahvaljujući napadaču

Nikad nije dostigao visine Zlatana Ibrahimovića iako se oprobao i u Ligi 1. Nije baš da se snašao u Primeri koja se ne tako davno divila njegovom sadašnjem pretpostavljenom, Huanu Romanu Rikelmeu. Navijačima Boke juniors važno je da Dario Benedeto opet rešeta. Da je sposoban da ih podigne sa sedišta.

Kao na meču sa Barakas Sentralom kad se potpisao ispod pobede (2:0) kojom je slavni klub kolo pre kraja grupne gaze osigurao drugo mesto u Zoni A Liga kupa Argentine i mesto u četvrtfinalu najmlađeg takmičenja u zemlji koja živi fudbal makar koliko i publika na Bombonjeri za spektakl. Priredio ga je upravo povratnik iz Marselja, opet podseća na centarfora kakav je bio pre nego što se otisnuo u Evropu. Produktivan i atraktivan.

Izabrane vesti

Oba gola u susretu 13. kola njegovo su delo. Već u četvrtom minutu rutinska realizacija posle kombinacije Advinkule, Romera i Pola Ernandeza, a na isteku sata igre remek delo. Potez vredan divljenja. Makazice kojima je skrojio krajnji rezultat!

Obratite pažnju na položaj tela (vidite naslovnu fotografiju), rad nogu, sklad u vazduhu i preciznost udarca iz vratolomne situacije. Čista akrobatima. Mreža se zatresla, tribine Bombonjere umalo se nisu srušile od radosti.

Dario Benedeto je navijače Boke u prvom mandatu navikao na slične izvedbe. Izgleda da ne može da postigne normalan gol. Kod sad već 31-godišnjeg špica sve mora da bude mimo šablona. Tako i neki od pogodaka koji konkurišu za najlepše u karijeri. Primera radi, 2016. kad mu je rival bio Kvilmeš. Projektil sa više od 30 metara. Aktivirana bomba zemlja-vazduh!

Ili, u meču Kopa Libertadores protiv Palmeirasa 2018. Potez sa malog fudbala koji dovodi do ludila protivnika. I onda opet neuhvatljivo za golmana.

Šta kažete, koji pogodak vam se od ova tri najviše dopada?

Golgeteri znaju da koriste floskulu kako su im svi isti, da ne mogu da se opredele kao roditelj kad ga pitaju koje dete više voli. Ne mari, Dario Benedeto je čak naterao ove godine često nervoznog i ljutog Rikelmea da se smeje, a trenera Sebastijana Batalju da razvije prokletstvo, jer je ovo bila tek druga pobeda Boke na Bombonjeri u Liga kupu Argentine.

Taman za drugo mesto, iza Estudijantesa. I za mesto u četvrtfinalu, gde bi se Boka po sadašnjoj projekciji sastala sa Njuels Old Bojsom na prvoj stanici nokaut faze. I za mirnu pripremu duela u La Pazu protiv tima Olvejz redi u odlučujućem duelu za prolaz grupe Kopa Libertadores.

Neka se paze Bolivijci, Benedeto je uvek spreman.


tagovi

Dario BenedetoLiga kup ArgentineBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara