Ponedeljak, 25.04.2022.

16:29

Makron želi da imenuje ženu za premijera

Francuski predsednik Emanuel Makron želeo bi da imenuje ženu za premijera, izjavio je državni sekretar za evropska pitanja Kleman Bon.

Izvor: B92

Makron želi da imenuje ženu za premijera
Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Aktuelni premijer Francuske Žan Kastek preuzeo je dužnost 2020. godine nakon ostavke svog prethodnika Eduara Filipa i njegovog kabineta uoči rekonstrukcije vlade.

"Emanuel Makron bi sigurno želeo da imenuje ženu u Matignon (rezidenciju francuskog premijera). Ali ne bi trebalo da svedemo celu političku situaciju na kandidaturu za premijera", rekao je Beaune francuskoj televiziji BFMTV. Među kandidatima koji se razmatraju za tu funkciju je i ministarka rada Elizabet Born, navodi se u izveštaju.

Drugi krug izbora predsednika Francuske održan je prošle nedelje. Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je Makrona kao pobednika sa 58,54 odsto glasova, protiv 41,46 odsto njegove desničarske rivalke Marin le Pen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

19 h

Podeli: