Foto: Reuters
Foto: Reuters

Hoakinu poklon za kraj: Betis preko penal ruleta stigao do prvog trofeja posle 17 godina

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.04.22. | 00:58

Valensija uspela da se vrati u utakmicu, ali ne i da režira potpuni preokret, Musah tragičar Slepih miševa u penal seriji koja je pripala zeleno-belima (5:4)

Posle 17 godina posta, od daleke 2005. godine, Betis je pobedom nad Valensijom posle penal serije (5:4) stigao do trofeja u Kupu kralja. Dugo očekivani trofej, osvojen u svom gradu, ujedno je ukrasio verovatno poslednju sezonu u bogatoj karijeri kapitena zeleno-belih Hoakina koji je bio i član prethodne generacije koja se popela na tron, dok je u međuvremenu isti uspeh postigao i sa večerašnjim rivalom 2008. godine.

Betis je idealno otvorio utakmicu i već u 11. minutu stigao do prednosti. Vodeći pogodak za tim iz Sevilje postigao je Borha Iglesijas koji je na ivici peterca sjajno reagovao i glavom u mrežu prosledio sjajan centaršut Beljerina sa desnog krila.

Izabrane vesti

Lopta u Mamardašvilijevoj mreži nije obeshrabrila Slepe miševe koji su u 30. minutu anulirali zaostatak. Kontru koju je začeo Dijakabi oduzevši loptu na desnom boku nastavio na fenomenalan način završio je Ugo Duro koji je idealnu loptu Moribe pretočio u gol bocnuvši loptu preko Brava u mrežu rivala.

Duro je odbranu Betisa stavio na ozbiljne muke pretnjama na početku drugog poluvremena, međutim nakon što ih nije iskoristio Valensija je glavnu reč prepustila rivalu te su Kanales i Huanmi imali izgledne šanse da donesu zeleno-belima trofej posle 17 godina, međutim rezultat je ostao nepromenjen te je borba nastavljena kroz produžetke.

Iako su oba tima pokušavala da pronađu put do mreže rivala primarni fokus na obe strane bio je na defanzivi, te su obe ekipe kako je vreme odmicalo pokazivale sve manje spremnosti da rizikuju polako se mireći sa time da će osvajača Kupa kralja ove sezone odlučiti penal rulet.

Seriju jedanaesteraca otvorio je Karlos Soler sigurnom realizacijom, a niz pogodaka nastavili su Vilijan Hoze, Uroš Račić, Hoakin, Gonkalo Guedeš i Andres Guardado. Ipak, u četvrtoj seriji mladi Junus Musah je promašio okvir gola i poklonio priliku Betisu da povede što je oberučke prihvatio Kristijan Teljo. Nadu Slepih miševa kratko je produžio Hoze Gaja, međutim veliko slavlje na stadionu La Kartuha inicirao je Huan Miranda.

KUP KRALJA – FINALE

Subota

Betis - Valensija 1:1 (1:1) penalima 5:4

/Iglesijas 11 - Duro 30/


tagovi

Kup kralja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara