Ponedeljak, 11.04.2022.

21:50

Još jedna zemlja proteruje Ruse; oni odmah odgovorili

Francuska je u ponedeljak proglasila šest ruskih agenata koji se predstavljaju kao diplomate personama non grata.

Izvor: B92, Tanjug

Još jedna zemlja proteruje Ruse; oni odmah odgovorili
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Odluka o proterivanju usledila je nakon što je istraga domaćih obaveštajnih službi zaključila da rade protiv francuskih nacionalnih interesa, saopštilo je francusko Ministarstvo spoljnih poslova.

"Nakon veoma duge istrage Generalni direktorat za unutrašnju bezbednost (DGSI) je u nedelju 10. aprila otkrio tajnu operaciju koju su izvele ruske obaveštajne službe na našoj teritoriji", navodi se u saopštenju francuskog Ministarstva bez preciziranja o kojoj je oparecaiji reč, preneo je Rojters.

Šest ruskih agenata koji su delovali kao navodne diplomate i čije su se aktivnosti pokazale u suprotnosti sa našim nacionalnim interesima proglašeno je personama non grata, saopštilo je francusko Ministarstvo spoljnih poslova.

"Rusija će dati odgovarajući odgovor"

EPA-EFE/YOAN VALAT
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova najavilo je da će dati odgovarajući odgovor na proterivanje šest ruskih diplomata iz Francuske.

"Rusija će dati odgovarajući odgovor", rekla je Marija Zaharova, portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Ranije je francusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da je šest ruskih diplomata proglašeno personama non grata u Francuskoj.

Ranije je rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da će ruska strana oštro odgovoriti na bilo kakve neprijateljske akcije zapadnih zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

22 h

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Podeli: