Sledeći rival je Bursaspor 1Zach Leday ULEB Eurocup, Partizan - Huventud 2.11.2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Partizana savladali su Trento u gostima 79:63 (18:15, 19:14, 24:24, 18:10), u meču poslednjeg kola Grupe A Evrokupa, u utakmici koja nije imala bitan takmičarski značaj ni za jednu od ekipa, ali je crno-belima trebalo da posluži kao jaka priprema pred plej-of završnicu ovog takmičenja.

U osmini finala Partizan će igrati protiv turske ekipe Bursaspor, jer je Venecija napravila iznenađenje pobedivđi favorizovanu, ali i nezainteresovanu Gran Kanariju u gostima 76:69. Ekipa sa španskih dalekih ostrva je uprkos tome ostala prva u grupi B, a Huventud je iovako, i onako ostao procentualno jauspešniji u celom takmičenju i finale bi trebalo da se igrau Badaloni.

Partizan je uglavnom držao kontrolu igre i rezultata najvećim delom utakmice, ambiciozni i motivisani domaćini se sve vreme nisu predavali i krajem treće i početkom poslednje deonice čak pripretili preokretom. Crno-beli su tad prekinuli svojevrsno opuštanje, zategli obranu i rutinski finiširali za ubedljivu pobedu.

Trento je bio negde na gornjoj granici svojih mogućnosti i sportski je pokušavao da namuči favorizovanog gosta, ali je razlika u kvalitetu bila previše velika, a to je u nekim periodima igre bila i „otežavajuća“ okolnost za Partizan.

Da li je na sceni bilo probavanje nekih finesa za bitnije utakmice, ili izbegavanje svakog rizika od povreda, tek Kevin Panter je za 20 minuta na parketu bio prilično bezbojan, uz šut 2-9 (0-4 za tri poena) izgledalo je da nije baš „fan“ utakmica bez takmičarskog značaja.

Meč je bio još jedna prilika da Jam Madar potvrdi i podigne formu, vidljivo je da u poslednje vreme jedini „pravi“ plej u ekipi preuzima konce i pokazuje da je spreman da preuzme mnogo veću odgovornost u ključnom delu sezone. Ledej je pokazao da je u usponu forme, Mur je odigrao ono što od njega Obradović verovatno i očekuje u bitnim utakmicama, a to je desetak poena, bez mnogo pokušaja.

U igri je upadalo u oči da je posle duže vremena ispoljena slabost u defanzivnom skoku, inače skakački ne baš previše potentni protivnici uspeli su dau reketu crno-belih uzmu čak devet lopti. Jesu crno-beli s druge strane dominirali (19 ofanzivnih skokova), ali čuvanje svog reketa moraće i ubuduće da bude jedan od prioriteta ekipi koja pokušava da što više igra u tranziciji.

Partizan je do pobede predvodio Zek Ledej sa 20 poena i 13 skokova, a ispratili su ga Dalas Mur sa 12 i Jam Madar sa 11 poena. U poraženom sastavu istakli su se Rejnolds sa 15 i Džonson sa 13 poena.

Trener crno-belih Željko Obradović rekao je posle meča da je njegova ekipa poštovala rivala i njegov kvalitet.

„Poznajem dobro njihovog trenera i mog prijatelja Molinu. Znam da su imali velike probleme sa koronom i povredama, bilo je važno da odigramo ozbiljan meč. Čestitam igračima, drugi smo, videćemo sa kim ćemo igrati u plej-ofu. Znamo kakav je sistem. Pobedi ili ispadaš“, poručio je Obradović.

Parovi osmine finala

A         Huventud – Ulm

B         Virtus – Lietkabelis

C          Metropoliten – Venecija

D         Valensija – Hamburg

E          Partizan – Bursa

F          Cedevita – Turk Telekom

G         Gran Kanarija – Slask

H         Andora – Budućnost

*igra se samo jedna utakmica, 19. i 20. aprila

** U četvrtfinalu će se sastati pobednici mečeva A-B, C-D, E-F i G-H

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari