Buongiorno Italia: Inter je prvi favorit za Skudeto, Lotito za Sergeja traži 80.000.000 evra

Vreme čitanja: 6min | sre. 06.04.22. | 14:03

U Napulju buja optimizam pred finiš trke za titulu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Pobeda Intera nad Juventusom i remi Milana sa Bolonjom su još jednom prevrnule naglavačke prognoze u trci za naslov prvaka Serije A. U samo 24 sata je promenjen u potpunosti narativ. Italijanske kladionice plaćaju sa samo 2, 25 krunu na glavi Intera, dok se Milanov skudeto plaća 2,75 a Napolijev 3.

Izabrane vesti

Bodovna razlika je minimalna, ali je tendencija jasna i pored toga što Nerazuri tek treba da odigraju meč i sa Bolonjom (najverovatnije 27. aprila) i imaju zaostatak za Milanom i Napolijem. Ruku na srce, raspored Nerazura je u poređenju sa Milanovim i Napolijevim najlakši, ali ako imamo pred očima sve što se događalo u ovoj sezoni jasno je da je svaka prognoza previše hazarderska da bi mogla da bude izgledna.

Prošlo je 11 godina od poslednjeg prvenstva u kome smo imali tri tima približno blizu kao što je sada slučaj i kuriozitet je da se radi o istim klubovima: Milan, Napoli i Inter u sezoni 2010/2011 su bili na 65, 62 i 60 bodova, sedam kola pre kraja šampionata. Titulu prvaka su osvojili Rosoneri.

Gazeta delo Sport najavljuje danas da bi Hoakin Korea, Stefan De Fraj i Robin Gosens trebalo da budu fudbaleri koji će biti dodantna vrednost Nerazura i ključ za osvajanje 20. šampionske titule.

Protiv Verone u subotu će igrati Korea, a ne Sančez umesto Lautara Martineza. Jedna od četiri solidne utakmice koje je odigrao u ovoj sezoni bivši igrač Lacija bila je upravo protiv Veroneza na Bentegodiju. Inzagi je uveren da će Korea biti dobitni džoker u finišu sezone za Inter.

Gosens bi takođe trebalo da zaigra protiv Verone od prvog minuta. Ivan Perišić je bio jedan od retkih igrača koji je redovno pružao dobre partije u najcrnjem periodu Intera u ovoj sezoni, u februaru i martu, ali mu je potreban predah. Nije isključeno i da Inzagi napravi logičan potez koji mnogi priželjkuju: Perišić na desnom boku, Gosens na levom. Ne treba zaboraviti da hrvatski reprezentativac, zahvaljujući činjenici da koristi podjednako dobro i levu i desnu nogu, može da igra na obe strane.

Povratak Stefana De Fraja u srce odbrane Intera će dati sigurnost ne samo poslednjoj liniji Nerazura već i kapitenu Handanoviću koji nije briljirao u poslednje vreme i napravio je, za njega, previše početničkih grešaka.

Druga velika priča vezana za aktuelnog prvaka Italije se odnosi na Romelua Lukakua. Belgijski as je navodno uspostavio redovnu komunikaciju sa rukovodiocima Intera i ne krije želju da se vrati u Milano.

Međutim, postoji nekoliko prilično velikih prepreka da bi ponovo videli Lukakua sa grbom Intera na grudima. Prvo treba sačekati rasplet oko kupoprodaje Čelsija, odnosno ko će biti novi vlasnik kluba i kakve će imati planove i ambicije. Druga prepreka je obeštećenje. Inter ne može da plati tržišnu cenu Lukakua i jedina izvodljiva opcija je pozajmica sa pravom otkupa. Međutim, čak i u tom slučaju izranja novi bedem, ovoga puta Lukakova plata. Belgijanac prima u Čelsiju 12.500.000 evra, Inter više od 7.500.000 ne može da mu garantuje.

Naravno, što se tiče sportskih razloga koji idu u prilog povratku Lukakua u Inter, njih ima napretek. Od činjenice da je u Milanu odigrao svoje najbolje dve sezone u karijeri i da je u lombardijskoj prestonici proveo dve fantastične godine uprkos Kovidu-19 do reprezentacije Belgije kojoj je potreban Romelu koji igra redovno i trese regularno protivničke mreže.

NAPOLI SE NAOŠTRIO NA SKUDETO I NA ZANIOLA

Bivši fudbaleri Napolija koji su se sa Maradonom okitili sa dve titule prvaka Italije nemaju nikakvu sumnju: Spaleti i njegovi momci su zreli za treći skudeto. Salvatore Banji, Bruno Đordano, Andrea Karnevale, Nando De Napoli, Masimo Kripa, Alesandro Renika su nabrojali seriju motiva zašto je Napoli favorit da prvi preseče vrpcu u maju.

Po njima, Napoli je u svim parametrima ispred Milana i Intera. Azuri imaju najboljeg defanzivca Kulibalija, imaju jači vezni red od takmaca, Osimen je među napadačima u najboljoj formi, Elmas je uz Tonalija najbolji mladi fudbaler Serije A, Lobotka je jedno od najvećih otkrića, Insinje je motivisan da otpleše svoj „Last Dance“, zajedno sa Mertensom i što je najvažnije, prvi put gazda kluba Aurelio De Laurentis nije napravio nijedan autodestruktivni potez kao u prethodnim sezonama.

Takođe, Lučano Spaleti je u poređenju sa Stefanom Piolijem i Simoneom Inzagijem, strateg koji uliva više poverenja, ne samo zbog godina i iskustva, već i zbog pokazane fleksibilnosti u ovom prvenstvu da se prilagodi svim prilikama.

O atmosferi u Napulju dovoljno govore i glasine da je predsednik kluba Aurelio De Laurentis bacio oko na Nikola Zaniola. U ovoj priči nije bitno da li je to istina ili ne, mnogo je važnija ideja da bi Napoli mogao da angažuje jednog od najtalentovanijih italijanskih fudbalera.

Da se razumemo, nema mnogo konkretnih informacija o kupoprodaji Zaniola. Roma traži 50 miliona evra da bi sela za pregovarački sto, a to je cifra koju niko u ovom momentu ne želi da plati. Iz Premijer lige su stigle dve ponude Romi: jedna je 35 miliona evra, a druga 30. Drugim rečima, Đalorosi teško mogu da izvuku više od 40 miliona evra.

S druge strane, De Laurentis je pokazao u dosadašnjoj svojoj predsedničkoj karijeri da je kadar da potroši značajne sume novca za igrače u koje veruje, od Kavanija, preko Iguaina do Osimena. Zaniolo bi mogao da bude lep poklon za Lučana Spaletija pogotovo ako se Napoli okiti šampionskom titulom.

Nije nevažan detalj da Spaleti prosto obožava Zaniola i smatra da je on jedan od najboljih mladih igrača na svetu. U njegovim zamislima Nikolo je idealan igrač za formaciju 4-2-3-1 jer može da igra na sva tri mesta iza jedinog špica. Budući da Insinje odlazi sigurno u junu, a vrlo blizu izlaznih vrata je i Mertens, Zaniolo bi bio melem na ranu posle odlaska dvojice fudbalera koji su postigli najviše golova u dresu Napolija u Seriji A.

SARI – LOTITO U ČETIRI OKA

Došao je dan „D“ u Formelu. Današnji sastanak predsednika Lacija Klaudija Lotita i trenera Mauricija Sarija bi vrlo lako mogao da se pretvori u odlučujući za dalji nastavak saradnje.

Sari poučen iskustvom iz prethodnog prelaznog roka želi da sve karte budu stavljene na sto i da ima odlučujuću reč oko dovođenja novih igrača. Toskanski stručnjak želi da dobije garancije od Lotita da je klub spreman da sledi njegove ideje i filozofiju.

Sarija ne interesuju mnogo igrači koje Lacio želi da proda u sledećem prelaznom roku već želi da tačno zna tip igrača koje Lotito i Tare žele da dovedu u Formelo. Jedini izuzetak je Sergej Milinković Savić. Sari će tražiti da srpski fudbaler ostane, mada se šuška da je to Sarijeva strategija kako bi isterao na čistac predsednika i sportskog direktora kluba da mu iznesu ideje kako misle da zamene srpskog reprezentativca.

U Formelu nam je potvrđeno da Lotito za Milinkovića traži 80.000.000 evra.

Sari nema nameru da ucenjuje klub sa imenima igrača, ali očekuje da klub, kada nije u mogućnosti da kupi igrača sa njegove liste, pronađe adekvatnu alternativu sličnog kvaliteta. Na Sarijevoj listi želja se nalaze golman Serhio Riko, Alesio Romanjoli, Nikolo Kazale, Emerson Palmijeri, Alan, Vitinja. Tu je još nekoliko imena, kao alternative, poput Parizija i Vesina.

Naravno, gledajući spisak želja Sarija jasno je da Lacio mora da proda i to dobro Sergeja Milinkovića Savića ili Luisa Alberta i još jednog igrača iz aktuelnog igračkog parka.

Piše. Željko Pantelić 


tagovi

Buongiorno ItaliaSergej Milinković Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara