Petrović (©Starsport)
Petrović (©Starsport)

Ljupko Petrović drugi najstariji aktivni trener na svetu

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.03.22. | 12:01

Srpski stručnjak radi u prvoj ligi Vijetnama

Za Ljupka Petrovića granice ne postoje. Ni kada su u pitanju godine, a ni one državne.

Nekadašnji trener šampiona Evrope, Crvene zvezde iz 1991. godine i dalje je aktivan. Petrović je šef struke Tan Hoe, kluba iz Vijetnama. A činjenica da je i dalje na klupi, da nije u penziji i da ima klub, dovela ga je na drugo mesto liste najstarijih aktivnih trenera na svetu.

Izabrane vesti

Ljupko ima 74 godine i devet meseci, a tačno je 40 leta otkako je zaplovio trenerskim vodama, za početak kao stručnjak u mladom timu Osijeka (1982). U dugoj karijeri Petrović je radio na više kontinenata: u Evropi je pored Osijeka, Rada, Vojvodine i Crvene zvezde vodio više bugarskih klubova, grčkih, kazahstanskih, pa španski Espanjol.

Radio je Petrović u Urugvaju, gde je trenirao Penjarol, bio je u Africi kao šef struke APR-a iz Ruande, stigao je do Kine (Peking Guan, Šangaj Šenhua), Emirata (Al Ahli), a ovo mu je drugi mandat u vijetnamskom Tan Hoi.

Na prvom mestu najstarijih aktivnih trenera u prvim ligama širom planete je Mirčea Lučesku. Trofejni rumunski stručnjak sa 76 godina i sedam meseci vodi Dinamo iz Kijeva. Doduše, sada je zbog rata na prinudnom odmoru i pitanje je kada će moći da se vrati poslu.

Tri meseca mlađi od Ljupka Petrovića je čuveni engleski trener Roj Hodžson, koji sada sedi na klupi Votforda.

Inače, do pre dvadesetak dana najstariji je bio poznati Francuz Rože Lemer, koji je sa navršenih više od 80 leta trenirao tuniški Etoal du Sahel, ali je tamo dobio otkaz i sada je nezaposlen.


tagovi

Ljupko Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara