Sadik Bej (© AFP)
Sadik Bej (© AFP)

Martovsko ludilo u NBA - šesti igrač ovog meseca prebacio brojku od 50 poena!

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.03.22. | 02:51

Sada je na red došao malo poznati Sadik Bej iz Detroita koji je razneo Orlando ubacivši 51 poen

Šta se ovo dešava u NBA ligi u martu? Iz dana u dan gledamo brutalne partije asova koji prebacuju nestvarnu brojku od 50 poena na meču. Ne pamti se kada je šest različitih igrača u jednom mesecu ubacilo 50 ili više poena na jednoj utakmici. Na ovoj listi se pridodao malo poznati košarkaš Detoroita - Sadik Bej. On je vodio Pistonse do pobede rezultatom 134:120 tako što je ubacio 51 poen uz 10 pogođenih trojki.

Nema potrebe da napominjemo da mu je ovo apsolutni rekord karijere. Momak rođen 1999. godine je draftovan 2020. kao 19. pik. Do sada nikada ovako nije eksplodirao.

Izabrane vesti

Saigrači su znali kako da ga počaste posle meča karijere.

Sama činjenica da igrač postigne preko 50 poena na NBA utakmici je vredna pažnje, ali mart mesec je definitivno poseban. Već smo istakli, Bej je već šesti igrač kome ovo polazi za rukom.

Sve je počelo sa Lebronom Džejmsom kada je ubacio 56 poena Golden Stejt Voriorsima 5. marta. Samo dan kasnije mladi as Bostona, Džejson Tejtum ubacuje 54 poena Bruklin Netsima.

Netsi su ponovo u centru pažnje osmog marta, ovoga puta Kajri Irving koji postiže 50 poena na meču protiv Šarlota.

Lebron ponovo stupa na scenu 11. marta sa 50 poena protiv Vašington Vizardsa, a samo dve noći kasnije Kevin Durent postiže 53 u gradskom derbiju Njujorka.

Zatim slede dve lude partije.

Prvo Karl Entoni Tauns iz Minesote dominira sa čak 60 poena protiv Sparsa, a koliko je lud ovaj mesec, samo dan kasnije Kajri Irving takođe postiže 60 poena, protiv Orlanda.

Izgleda Orlando neće po dobrome pamtiti ovaj mesec pošto posle Kajrija su naleteli 18. marta na Sadika Beja koji im isporučuje 51 poen.

Bila je to osma utakmica ovog meseca sa 50 ili više poena, a moramo da se vratimo čak u 1962. godinu, tačnije u decembar kada ih je bilo devet, od toga šest je delo legnedarnog Vilta Čembrlejna.


tagovi

NBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara