KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Pobeda koja otvara vrata opstanka

Posle deset poraza zaredom, košarkaši Radničkog su večeras na svom parketu uspeli da dođu do izuzetno važne pobede u susretu sa užičkom Slobodom, koja im otvara vrata opstanka u Košarkaškoj ligi Srbije – 86:84 (23:18, 17:26, 25:25, 21:15).

Foto: SPD Radnički

Nisu Kragujevčani imali sreće u završnicama na poslednjih nekoliko mečeva, ali je večeras Fortuna bila uz izabranike trenera Filipa Soceka. Ko zna kakav bi bio epilog večerašnje košarkaške bitke u „SBB Jezeru“ da je lopta nakon šuta Alekse Ćubića na dve sekunde pre kraja utakmice prošla kroz obruč i da se ušlo u produžetke. Ovako, dva vredna boda završila su na kontu Kragujevčana, koji su ovom pobedom načinili veliki korak ka opstanku u ligi.

Uvodna četvrtina protekla je u konstantnom vođstvu domaćina, koje se kretalo u rasponu od dva do maksimalnih osam poena prednosti.

Sredinom druge deonice Užičani preuzimaju rezultatski primat i serijom 7:0 dolaze do prednosti od tri poena (33:30). Radnički je na trenutak uspeo da vrati izgubljeno vođstvo (34:33), ali su završni minuti ove četvrtine ipak pripali gostima, koji na veliki odmor odlaze sa četiri poena „viška“ (44:40).

Rezultatske turbulencije nastavljene su u drugom poluvremenu. Prednost je uglavnom bila na strani gostiju iz Užica, mada su Kragujevčani u par navrata dolazili do minimalnog vođstva.

Delovalo je u jednom trenutku da su košarkaši Slobode na dobrom putu da prelome meč u svoju korist, ali se borbeni Šumadinci nisu predavali i uspeli su da uvedu utakmicu u egal završnicu, gde su presudni bili poeni Marka Đerasimovića sa linije penala. Imali su gosti šut za produžetak, ali je lopta ostala na obruču za veliki uzdah olakšanja navijača i košarkaša kragujevačkog tima.

Apsolutno najbolji pojedinac utakmice bio je kapiten Radničkog Raško Katić, koji je na terenu proveo svih četrdeset minuta i za to vreme došao na korak do „tripl-dabla“ – 19 poena, 11 skokova i 9 asistencija. Ivan Nedeljković je ubacio 18 poena, dok su Marko Đerasimović i Lazar Stanković dodali po 14 koševa.

U ekipi Slobode istakao se Nedeljko Prijović sa 21 postignutim poenom. Uz njega, dvocifreni u užičkom timu bili su još i Jan Novak sa 14, Aleksandar Ilkić i Aleksa Ilić sa po 13 i Aleksa Ćubić sa 10 postignutih poena.

Košarkaši Radničkog su se nakon večerašnje pobede vratili na četrnaesto mesto prvenstvene tabele, sa bodom prednosti u odnosu na petnaestoplasiranu Kolubaru, koja, doduše, ima utakmicu manje u odnosu na Kragujevčane.

Idućeg vikenda izabranike trenera Filipa Soceka očekuje tradicionalno neugodno gostovanje ekipi Dunava iz Starih Banovaca, koja takođe strepi od selidbe u niži rang takmičenja.

SPD RADNIČKI – SLOBODA 86:84 (23:18, 17:26, 25:25, 21:15)

KRAGUJEVAC
Dvorana:
„SBB hala Jezero“.
Gledalaca: 500.
Sudije: A. Glišić, D. Sedlar, S. Dašić.

SPD RADNIČKI: Dumić 4, Đerasimović 14, Nedeljković 18, Katić 19, Veljović, Mitrović 6, Raičević 7, Dautović 4, L. Stanković 14. Nisu igrali: Tomašević, N. Stanković i Stanojević. Trener: Filip Socek.

SLOBODA: Prijović 21, Ilkić 13, Ćubić 10, Novak 14, Aksentijević 2, Božić 4, Ilić 13, Miladinović 4, Matić 1, Dimitrijević 2. Nisu igrali: Bogićević i Matović. Trener: Oliver Popović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!