"Mali ratovi i kabine Zare" najbolji dramski tekst na konkursu Sterijinog pozorja

Ostvarenje "Mali ratovi i kabine Zare", pristiglo pod šifrom "onthefloor", proglašeno je najboljim na konkursu Sterijinog pozorja za originalni domaći dramski tekst za 2021/22. godinu.
Autorka nagrađenog teksta je Vida Davidović, utvrđeno je nakon odluke žirija koja je doneta jednoglasno. 
 
Žiri koji je radio u sastavu Spasoje Ž. Milovanović (predsednik), Mirko Demić i Dušan Petrović ističe i preporučuje i sledeće tekstove: "Prasetina na 178 načina" (šifra: 2808), "Jovanovići" (šifra: Domaće), "Hleba i cevi" (šifra: Garibaldijeva 7) i "Nezaboravak, potočnica, zmijske oči" (šifra: šipurak).
Vida Davidović rođena je 1998. godine. Diplomirala je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti. 
 
Pisala je nekoliko predstava za decu za Pozorište lutaka "Pinokio" (Mačke zaslužuju poklon, Avanture Tila Vragolana), radila je adaptaciju "Sna letnje noći" za opersko izvođenje (Festival Operosa), asistirala je na tekstu "S druge strane jastuka" (Pozorište na Terazijama) i radila adaptaciju "Don Žuana" u režiji Marka Misirače povodom otvaranja pozorišta Teatrijum. 
Njen komad "Bruklin i mačke u kontejnerima" u režiji Andreje Kargačin zatvorio je FIST– 16. festival internacionalnog studentskog teatra sa premijerom u BITEF Teatru. Autorka je drame "Proslave" koja je izvođena u sklopu omnibusa "Banjaluka" u režiji Nikole Bundala (Gradsko pozorište Jazavac, autori: Tanja Šljivar/Armina Galijaš, Željko Stjepanović, Nikola Pejaković, Lana Bastašić, Vida Davidović, Radmila Smiljanić), kao i komada "Jedan pošten čovek" u režiji Snežane Trišić (Kraljevačko pozorište). 
 
Scenaristkinja je filma "Matura" u režiji Gvozdena Ilića koji je dobio specijalnu nagradu na Festivalu kvir filma Merlinka i scenaristkinja je filma "Rebra" u režiji Gvozdena Ilića.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti