Palestinac ubijen posle napada na dva izraelska policajca

Palestinski napadač ubijen je u Starom gradu u Jerusalimu pošto je nožem ranio dva izraelska policajca.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.03.2022.

20:00

Palestinac ubijen posle napada na dva izraelska policajca
Depositphotos/Andrew Lozovyi

Izraelska hitna pomoć Crveni Daidov štit je saopštila da je ukazana prva pomoć dvojici policajaca koji su zadobili umerene povrede, a policija je rekla da je napadač pogodjen mecima i da je kasnije preminuo.

U nedelju su izraelske sigurnosne snage ubile jednog 19-godišnjeg Palestinca pošto je nožem napao jednog policajca, takođe u Starom gradu i zadao mu lakše povrede. Palestinci su tokom proteklih godina više puta napadali izraelske civile i pripadnike sigurnosnih snaga.

Napadači su mahom bili Palestinci koji nisu povezani s ekstremističkom organizacijima.

Palestinci i organizacije za ljudska prava optužuju Izrael da koristi prekomernu silu u pojedinim slučajevima i ubija napadače iako su mogli biti uhapšeni.

Izrael je osvojio istočni Jerusalim, uključujući i Stari grad u kome su hiršćanska, muslimanska i jevrejska sveta mesta, zajedno sa Zapadnom obalom i pojasom Gaze u Šestodnevnom ratu 1967. godine.

Istočni Jerusalim je kasnije anektiran što veći deo međunarodne zajednice nije priznao.

Palestinci nameravaju da osnuju nezavisnu državu na okupiranoj Zapadnoj obali i u pojasu Gaze, a da glavni grad te države bude istočni Jerusalim.

Izrael međutim smatra čitav Jerusalim svojim glavnim gradom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: