Nikezić: Broj zaposlenih u Crnoj Gori nije smanjen za 50.000, kako tvrdi Vučić 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO)

Predsednik Resornog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) za privredu i finansije Dušan Nikezić rekao je danas da nije tačna tvrdnja predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je ukidanje doprinosa za zdravstvo i samim tim povećanje plate zaposlenima u Crnoj Gori dovelo do smanjenja broja zaposlenih za 50.000, saopšteno je iz te stranke.

Nikezić je kazao da je Vučić izneo tu tvrdnju odgovarajući na predlog predsednika SSP Dragana Đilasa da se smanji opterećenje na zarade ukidanjem doprinosa za zdravstvo, i samim tim povećaju plate svim zaposlenima za 12 odsto.

„Broj zaposlenih u Crnoj Gori nije smanjen za 50.000, odnosno za četvrtinu, kako je Vučić izjavio, već je prema zvaničnoj statistici u januaru broj zaposlenih povećan“, istakao je Nikezić dodajući da je tom merom, prema podacima crnogorskog zavoda za statistiku, postignut rekord koji broji više od 212.000 ljudi.

Kako je naglasio, prosečna plata je dostigla iznos od 686 evra, što je više od prosečne plate u Srbiji.

„Svojom neprimerenom reakcijom Vučić je samo potvrdio da mu nije stalo do boljeg života u Srbiji, jer bolji život mogu doneti samo veće plate, pristojne penzije i ulaganje u srpsku privredu“, napomenuo je Nikezić.

Prema njegovim rečima, SSP će odmah nakon pobede na aprilskiim izborima uvesti besplatno zdravstvo za sve građane Srbije, smanjiti poresko opterećenje na zarade i svima povećati plate za najmanje 12 odsto.

„To je ekonomski patriotizam na delu i prvi korak ka boljem životu, koji će ljudi osetiti samo šest meseci nakon promene vlasti“, kazao je Nikezić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari