Obradović: Pokazali želju, energiju i pamet 1Foto: Starsport

Trener Partizana Željko Obradović rekao je posle meča u kojem je njegov tim pobedio Crvenu zvezdu (98:84) u 21. kolu ABA lige da je cilj crno-belih da igra finala u takmičenjima u kojima nastupaju.

„Čestitam mojim igračima zbog svega što su uradili, na pobedi. Moramo sve da uradimo da odigramo još neko finale ove godine. To je cilj koji imamo ispred sebe. Do njega možemo samo ako smo svi zajedno, ako verujemo jedni u druge. Ne postoji drugi način. Teren, rad na terenu, priča, korigovanje, a posle toga dolazi oni što smo videli večeras – ogormna želja i motivacija. Bez toga je nemoguće „, rekao je Željko Obradović, posle prve ovosezonske pobede pobedu u derbiju.

Najtrofejniji evropski stručnjak tvrdi da su prethodne nedelje on i igrači dobro proučili prethodna dva duela sa Zvezdom.

„Probali smo da reagujemo sa dobrim treningom od srede, kad su se igrači vratili iz obaveza koje su imali u reprezentacijama. Radili smo četiri dana veoma dobro. Pokušali da napravimo duboku analizu svega što je bilo važno u dve utakmice sa Crvenom zvezdom koje su oni pobedili i mislim da smo neka rešenja uspeli da nađemo. Imali smo i večeras padove, ali igrali smo sa totalno drugačijom motivacijom i energijom.

„Čestitam mojim igračima zbog svega što su uradili, na pobedi. Nadam se da će im ova utakmica pomoći da shvate kako treba da se igra na svakoj sledećoj. Energija, želja, požrtvovanje, ali i pamet. Kad treba da se neke stvari prepoznaju i odbrambeno i napadački, sa time smo imali problem cele sezone“.

Propustili su crno-beli priliku da dođu do prednosti u međusobnim susretima. Pobedili su sa „samo“ četrnaest poena razlike, pa je prednost ostala na strani Zvezde, koja je prvi derbi dobila sa 71:56.

„Imali smo kad se pogleda ta završnica, sve u našim rukama. Od dobre odbrane i tog jednog skoka, gde iz odbojke hvataju loptu i daju koš i onda ostaje samo da se zadrži lopta u našem posedu. Bilo je logično da će oni da idu na faul, 16 razlike, ali ponovo smo primili lak koš. Imali smo smušen napad i završilo se kako se završilo. Imali smo želju, ali je ispalo kako je ispalo“.

Obradović je i ovaj put iskoristio priliku da se zahvali navijačima Partizana:

„Posle teškog poraza u Nišu bili su uz nas, igrače. Sve smo to probali da objasnimo timu još jednom, a i ubuduće ćemo to raditi, šta znači igrati za Partizan“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari