Maro Joković (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Maro Joković (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Jug slomio uporni Solaris i izabrao splitski Jadran u polufinalu

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.03.22. | 19:59

Poznat kostur završnog turnira regionalne lige

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Kragujevca)

Jedno je sigurno - u finalu Jadranske lige sudariće se srpski i hrvatski klub. U jednom polufinalu igraće se dalmatinski derbi, a u drugom će snage odmeriti, u ovom trenutku, dva najmoćnija tima iz Srbije. Trijumfom nad Solarisom izabrao je dubrovački Jug polufinale sa splitskim Jadranom - 14:10 (6:2, 3:4, 1:3, 4:1).

Izabrane vesti

Čistu situaciju ima kragujevački Radnički i pre poslednje utakmice u ligaškom delu regionalnog takmičenja. Jučerašnjim trijumfom nad Jugom osiguran je mesto na Fajnal-foru Jadranske lige, a nova tri boda, na koja će zasigurno ići bez obzira na sve, ništa ne mogu da mu donesu. Jadranski šampion ne može ni gore ni dole, kako god da se završi meč sa Šapcem ostaje zakucan za četvrtu poziciju, a ona ga vodi na Novi Beograd u polufinalu.

Jug je bio u prilici da sa tri pobede dovede završni turnir u Dubrovnik - prokockao ju je. Izgubio je bitan adut u napadu na petu regionalnu krunu i ništa nije hteo da prepusti slučaju u 12. kolu, nije želeo da razmišlja kako bi mu se novo ispuštanje bodova obilo o glavu. Jer, mogao je u neželjenom scenariju da izvuče Novi Beograd, koji mu je naneo jedan od dva ligaška poraza, u polufinalu.

Ali, fakat je da su se Dubrovčani igrali sa vatrom. Koketirali su sa porazom i digla bi se bura na Jadranu da je Solaris uspeo da okrene vodu na svoju vodenicu i stigne do zlata vrednih bodova. To bi značilo da bez obzira na ishod duela između Radničkog i Šapca ne ide u baraž i opstaje u ligi. Velikih 6:1 imao je Jug u prvom kvartalu, postizao je u uvodnim minutima gol kad god je želeo i naprosto se ugasio.

Nestali su laki pogoci Mara Jokovića i Lorena Fatovića iz polukontri i kontri, zatajila je tranzicija, a ni grčki vaterpolisti nisu bili ubojiti kao na početku. Uspavali su se Aleksandros Papanastasiju i Stilijanos Argiropulos, a u taboru Šibenčana probudio se najbolji pojedinac ove sezone - Antun Goreta. Napravio je Jug od gotovog veresiju, dopustio je Solarisu da dođe do izjednačenja, ali ništa više od toga.

Jerko Penava je trećim golom na meču početkom odlučujuće deonice poravnao rezultat na semaforu i uneo neizvesnost u meč. Sve to sa strane posmatrali su vaterpolisti Radničkog i Šapca, kome gori pod nogama. Maro Joković je prekinuo niz Solarisa, zadao je udarac davljeniku, a pridružio mu se Aleksandros Papanastasiju. Razbranio se i Toni Popadić u završnici, osujetio je sve pokušaje rivala, a potpis na Jugovu pobedu stavili su momci iz najveće vaterpolo fabrike - Marin Tomasović i Hrvoje Zvono.

TREĆI TURNIR REGIONALNE LIGE 

RASPORED ZAGREB 

3. mart

Crvena zvezda - Jadran HN 9:11

Jadran ST - Budva 17:7

Mladost - Mornar 11:7

4. mart

Jadran HN - Jadran ST 6:11

Mornar - Budva 6:6

Novi Beograd - Crvena zvezda 15:11

5. mart

Jadran HN - Mornar 14:8

Mladost - Crvena zvezda 8:9

Jadran ST - Novi Beograd 13:18

6. mart

Budva - Crvena zvezda 7:12

Jadran ST - Mladost 13:5

Mornar - Novi Beograd 7:19

RASPORED KRAGUJEVAC 

4. mart

Jug - Primorac 12:9

Radnički - Partizan 10:12

Šabac - Solaris 8:12

5. mart

Šabac - Primorac 8:8

Partizan - Solaris 10:6

Radnički - Jug 10:12

6. mart

Primorac - Partizan 10:13

Solaris - Jug 10:14

20.40: Radnički - Šabac



tagovi

VK JugRegionalna vaterpolo ligaRegionalna liga u vaterpoluVjekoslav KobešćakLoren FatovićMaro Joković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara