Banja Luka

Stanivuković: Sa dnevnog reda skinuti Poslovna zona Ramići i gradski park

Stanivuković: Sa dnevnog reda skinuti Poslovna zona Ramići i gradski park
Foto: Dražan Pozderović | Stanivuković: Dvije važne tačke skinute sa dnevnog reda Skupštine

BANJALUKA - Gradonačelnik Draško Stanivuković istakao je na današnjoj vanrednoj pres-konferenciji da je Skupštinska većina na komisiji odbila investiciju u Poslovnu zonu Ramići, kao i izgradnju najvećeg gradskog parka.

"Sve smo tačke dnevno reda pripremili, ali ova nije prošla komisiju, a kamoli da se nađe na sjednici Skupštine grada. Ovi ljudi su protiv radnih mjesta. Međutim, odbili su i da gradimo najveći gradski park", rekao je Stanivuković.

Istakao je da su skinuli još neke tačke, i to koje se tiču komunalne potrošnje, tri regulaciona plana, te da je skinuto preko pet tačaka sa dnevnog reda.

No, kako je istakao to nije sve.

"I dalje istrajavaju da prihode grada smanje za četiri miliona. Mi bismo od ove aktivnosti od Poslovne zone Ramići imali tri do četiri miliona prihoda, ali su donijeli novu odluku da smanje prihode za četiri miliona", kazao je Stanivuković.

Dodaje da ulaze u treći mjesec ove godine bez ijednog skupštinskog zasjedanja, te da nijedna investicija neće biti moguća ako je Skupština ne usvoji.

Mirna Savić- Banjac je rekla da je sa dnevnog reda skinuta odluka o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta.

"Do sada u Banjaluci nije bilo moguće da fizičko lice iznajmi ovo gradsko zemljište.

Ne postoji nijedan razlog da se odbije ovakva odluka. Mi nećemo odustati, naći ćemo način kako da građanima omogućimo da koriste ono što je gradsko", rekla je Savić-Banjac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije