Epl, Harli Dejvidson i Gugl obustavili prodaju svojih proizvoda u Rusiji

Velike američke kompanije, među kojima su Epl, Gugl i Harli Dejvidson obustavile su prodaju svojih proizvoda u Rusiji kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu.
Epl, Harli Dejvidson i Gugl obustavili prodaju svojih proizvoda u Rusiji
Foto: Pixabay
Epl je objavio da je zaustavio prodaju svojih telefona "ajfon" i drugih proizvoda u Rusiji, a Harli Dejvidson je prekinuo svoje poslovanje i isporuku svojih motocikala.
Najveće svetske brodske kompanije MSC i Maersk su u utorak zaustavile kontejnerski prevoz u i iz Rusije čime se pojačava izolacija te zemlje.
"Duboko smo zabrinuti zbog ruske invazije na Ukrajinu i stojimo uz sve ljude koji trpe posledice toga nasilja", navodi se u saopštenju Epla koji je između ostalog uveo ograničenje za sistem plaćanja Epl pej i onemogućio praćenje RT Njuz izvan Rusije.
 
"Onemogućili smo praćenje saobraćaja i incidenta uživo na Epl mapama u Ukrajini kao bezbednosnu i meru predostrožnosti za ukrajinske građane", dodaje Epl.
 
Potez komapnija MSC i Maersk znači da je Rusija - jedanaesta najveća svetska privreda i dobavljač jedne šestine svih roba - sada zapravo odsečena od velikog dela svetskih brodskih kapaciteta.
  • Mister No

    02.03.2022 22:37
    Taman da se reše tog apple smeća. Idemo Android!
  • HM

    02.03.2022 09:28
    konacno i ovako americki traktori su samo za paradu, a apl i gugl su smanjili cene za 30% da bi se probili a nikom spijunske mreze netrebaju, kokakola najveci trgovac oruzijem, indijanci od korone nedaju prolaz belima kroz svoje teritorije, gasa i nafte ameri imaju jos za 2 veka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija