Majdanpek: Akciji dobrovoljnog davanja krvi odazvalo se 48 radnika "Ziđina" 1Foto: J. B. K.

Polazeći od ideje da svaka zdrava osoba, od 18 do 65 godina, koja ima želju da pomogne može da bude davalac, u Crvenom krstu Majdanpek različitim aktivnostima pokušavaju da pospeše dobrovoljno davalaštvo krvi. Jedan od načina je svakako i organizacija akcije za zaposlene u najvećem privrednom kolektivu u opštini Majdanpek, rudniku bakra.

Uz redovne mesečne akcije dobrovoljnog davanja krvi za građanstvo, majdanpečki Crveni krst će u dogovoru sa ogrankom kompanije Ziđin u Majdanpeku i Zavodom za transfuziju krvi u Nišu, jednom mesečno organizovati akciju za dobrovoljne davaoce zaposlene u majdanpečkom rudniku.

-Juče je organizovana prva akcija u kojoj je prikupljeno 48 jedinica krvi – kazala nam je sekretarka Crvenog krsta Majdanpek Tanja Golubović, navodeći da će se i ubuduće jednom mesečno u skladu sa interesovanjem radnika rudnika, organizovati ovakve akcije.

Akcije će biti organizovane poslednjeg ponedeljka u mesecu, a nezavisno od akcije za doborovoljne davaoce iz rudnika, Crveni krst će za građanstvo organizovati redovne mesečne akcije. U februaru je u dve akcije prikupljeno 70 jedinica krvi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari