Ekonomija

0

Brnabić: Srbija jedna od najzanimljivijih destinacija u Evropi za investitore

Autor: IG

Izvor: Beta

Brnabić: Srbija jedna od najzanimljivijih destinacija u Evropi za investitore

Izvor: Beta/Slobodan Miljević

Premijerka Ana Brnabić poručila je na Investicionom samitu o Zapadnom Balkanu da je Srbija jedna od najzanimljivijih destinacija u Evropi za investitore, a posebno, kako je rekla, za investitore koji razmatraju ulaganja u istraživanje i razvoj, veštačku inteligenciju i slične oblasti, ocenivši da je "pravo vreme da se ulaže u Srbiju".

Brnabić, koja na samitu u organizaciji Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) učestvuje putem video veze, podsetila je da će izbori u Srbiji biti održani „praktično za mesec dana“ i da je ona „premijerka u odlasku“.

„Ali nivo stabilnosti u Srbiji se neće promeniti i mislim da je pravo vreme da se ulaže u Srbiju“, naglasila je Brnabić.

„Srbiji dobro ide – Fajnenšl tajms (Financial Times) nas je dva puta u pet godina proglasio šampionom u privlačenju investicija, a tokom pndemije, naš BDP je pao za samo 0,9 odsto. Rast BDP u 2021. bio je 7,6 odsto uz rekordno visoke investicije od 3,9 milijardi evra“, rekla je Brnabić obraćajući se čelnicima EBRD i premijerima i ministrima sa Zapadnog Balkana.

Naglasila je da je Srbija veoma posvećena regionalnoj saradnji i izgradnji boljeg i prosperitetnijeg regiona.

"Regionalna stabilnost je naš drugi prioritet, a prvi je članstvo u EU", poručila je Brnabić.

Na Investicionom samitu o Zapadnom Balkanu učestvuju i premijeri Crne Gore Zdravko Krivokapić, Severne Makedonije Dimitar Kovačevski, Albanije Edi Rama, Kosova Aljbuin Kuriti i predsednik Saveta ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR