Hronika

Crne brojke: Pet ugašenih života na drumu

Crne brojke: Pet ugašenih života na drumu
Foto: Dnevni avaz | Crne brojke: Pet ugašenih života na drumu

ZENICA, DOBOJ - Pet osoba poginulo je u četiri odvojene saobraćajne nesreće koje su se u petak i subotu desile u Zenici, Doboju, Vlasenici i Bihaću.

U ovim tragedijama, kako nam je nezvanično potvrđeno, poginuli su Cvijeta Božić (68) iz Doboja, Arif Ramakić (58) iz Bihaća, Salko Đ. (63) iz Zavidovića kao i mladić I.M. iz Travnika te djevojka B.B. iz Zenice, koji su zajedno poginuli u nesreći kod Zenice.

Naime, Božićeva je poginula u petak naveče u Doboju kao suvozač u saobraćajnoj nesreći kada su se sudarili pežo i kamion, a teško je povrijeđen Ljubiša Božić, vozač pežoa, u kojem je bila nastradala žena.

Kako je saopštila Policijska uprava Doboj navodeći inicijale učesnika, nesreća se desila oko 22.10 na raskrsnici Ulice Svetog Save i magistralnog puta M1-105, a u njoj je učestvovalo teretno vozilo MAN, kojim je upravljao Z.P. iz Republike Srbije.

"Vozač putničkog automobila LJ.B. zadobio je teške povrede opasne po život i nakon ukazane ljekarske pomoći u dobojskoj bolnici prevezen je u UKC RS. Lice C.B., koje je bilo suvozač, takođe je zadobilo teške povrede i nakon ukazane ljekarke pomoći u dobojskoj bolnici prevezeno je u UKC RS, gdje je usljed zadobijenih povreda preminulo", pojašnjava se u saopštenju.

O težini nesreće svjedoče smrskana vozila koja su sletjela s ceste, te su na lice mjesta izašli i pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Doboj.

Oni su morali sjeći automobil kako bi izvukli vozača i suvozača iz pežoa.

Prema prvim i nezvaničnim informacijama, vozač pežoa je najvjerovatnije prošao kroz crveno kada se kamion u njega direktno zakucao.

Međutim, kako je tačno došlo do nesreće, pokazaće policijska istraga nakon uviđaja koji su izvršili policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj.

Salko Đ. iz Zavidovića poginuo je takođe u petak oko 18.15 u Vlasenici pri slijetanju teretnog vozila folksvagen.

Kako je saopštila Policijska uprava Zvornik navodeći inicijale nastradalog, Policijskoj stanici Vlasenica je oko 18.15 prijavljeno da je u Ulici Jurišnog odreda u Vlasenici došlo do slijetanja teretnog vozila.

Po navedenoj prijavi su postupili policijski službenici PS Vlasenica, koji su o svemu obavijestili dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo - Područna kancelarija Vlasenica, koji je i rukovodio vršenjem uviđaja.

Crni bilans nije stao ni u subotu, kada je prvo ujutro poginuo Arif Ramakić (58) iz Bihaća, i to u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod bihaćkog naselja Klokot.

Do nesreće je došlo kada je automobil ford fokus, kojim je upravljao stradali, iz još nepoznatih i neutvrđenih razloga sletio u duboki kanal za odvodnju voda.

Policija je nakon prijave da je vozilo sletjelo izašla na teren, a A.R. nije davao znakove života, pa su angažovani ljekari Doma zdravlja Bihać i mrtvozornik, koji je konstatovao smrt usljed povreda zadobijenih prilikom saobraćajne nesreće.

"Tijelo je prevezeno u Kantonalnu bolnicu da se obavi obdukcija", kazao je Adnan Beganović, portparol MUP-a USK.

Kako nezvanično saznajemo, do nesreće je došlo kada je vozač, umjesto da pređe preko mosta, skrenuo udesno, pa je vozilo završilo u kanalu, a od siline udarca tijelo je izletjelo iz automobila.

Žrtve teške saobraćajne nesereće su i mladić I.M. iz Travnika i djevojka B.B. iz Zenice, koji su zajedno poginuli u nesreći kod Zenice u sudaru autobusa i putničkog automobila u kojem su bili.

Tragedija se desila oko 19.40 na magistralnom putu M-17, u mjestu Radakovo, a federalni mediji prenose da su mladić i djevojka bili u automobilu s hrvatskim registarskim tablicama kada je navodno došlo do direktnog sudara s autobusom, u kojem nije bilo putnika, a vozač nije povrijeđen.

Navode da je muškarac preminuo za volanom, dok je djevojka naknadno podlegla povredama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije