Detalj sa utakmice (© FIBA)
Detalj sa utakmice (© FIBA)

Letonci poslali Srbiju na treće mesto

Vreme čitanja: 1min | sub. 26.02.22. | 00:00

Letonija je u uzbuljivom meču savladala Belgiju

Dramatičan dan u gripi A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Srbija je uspela rutinski da nadigra Slovačku, a u drugom meču Letonija je pobedila na gostovanju selekciju Belgije sa 66:65 (23:10, 20:15, 14:20, 9:20). Ovakvim razvojem situacija Srbija je trenutno na trećem mestu u grupi sa dve pobede. Belgija i Letonija takođe imaju po dva trijumfa, dok je Slovačka bez pobeda.

Sama utakmica imala je uzbudljiv finiš. Letonija je kontrolisala veći deo meča, ali je Belgija potpuno nenadano napravila veliku seriju u poslednjoj deonici. Čak su prišli i na jedan poen zaostatka, ali do velikog preokreta na kraju nisu došli.

Izabrane vesti

U selekciji Letonije najefikasniji je bio Dajris Bertans sa 13 poena i šest skokova, a po 12 poena su dodali Klavs Kavars i Rihards Lomas.

Belgijsku reprezentaciju je vodio Retin Obasohan sa 18 poena, dok je Pjer-Antoan Žile postigao 13 poena, uz šest skokova.

U sledećem kolu koje se igra u ponedeljak Letonija na svom terenu dočekuje Belgiju, dok Srbija gostuje Slovačkoj. Ekipa Svetislava Pešića na taj meč putuje u istom sastavu u kojem je uspela da dođe do trijumfa u Beogradu.

GRUPA A

Srbija - Slovačka 75:63

/Avramović 14 - Brodžijanski 23/

Belgija - Letonija 65:67

/Obasohan 16 – Dairis Bertans 12/



tagovi

Košarkaška reprezentacija Letonije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara