FOTO: Protesti širom Rusije protiv rata, uhapšeno oko 1.400 građana

Gotovo 1.400 ljudi uhapšeno je danas u nekoliko gradova u Rusiji tokom demonstracija protiv rata u Ukrajini, saopštila je tamošnja nevladina organizacija OVD-Info novi bilans uhapšenih.
Prema toj organizaciji, najmanje 1.391 osoba uhapšena je u 51 gradu, uključujući 719 samo u Moskvi.
AFP je ranije danas na licu mestu preneo da je u Sankt Peterburgu uhapšeno nekoliko desetina demonstranata i da su bile raspoređene jake policijske snage.
Demonstranti su uhapšeni u blizini Puškinovog trga, kao i na drugim mestima u Sankt Peterburgu dok su uzvikivali "Ne ratu". Vlasti su navele da hapse ljude jer ne poštuju zabranu okupljanja.
 
 
Rusija je rano jutros pokrenula invaziju na Ukrajinu.
  • Dejan

    25.02.2022 10:41
    Auu, nay..... su. Ne gine im Gulag.
  • Limanac

    25.02.2022 10:18
    Bravo
    Svaka čast protestantima
  • Bojan

    25.02.2022 10:04
    @Grof Sekeresi

    Period o kojem govoriš je raj za ono što imamo danas - kad Srbija više nema prijatelje, uključujući i svoje građane, a sudbina joj je daleko tužnija od SFRJ.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet