Aleksandar Mitrović (Foto: Reuters)
Aleksandar Mitrović (Foto: Reuters)

Rekorder Mitrović još gladan golova: Osećam se sjajno, ali trebalo je da postignem het-trik

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.02.22. | 23:46

"Najvažnija su tri boda. Cilj je da budemo prvi. Idemo utakmicu po utakmicu i nadamo da ćemo ga uskoro ostvariti", rekao je najbolji strelac u istoriji Čempionšipa

Zlatnim slovima je u istoriju engleskog fudbala upisano ime Aleksandra Mitrovića. Golom u 28. minutu utakmice sa Piterborom postao je najbolji strelac Čempionšipa (od sezone 2004/05 kada je poneo to ime) i nastavio teror u drugom rangu engleskog fudbala. Kralj je i zvanično krunisan, postigao je 33 pogotka na 30 nastupa, pa mu je ostalo još 14 da obori rekord Gaja Vitingema (42 gola) star 29 godina i postane apsolutni vladar druge lige.

Bivši napadač Partizana postigao je makar dva gola na devet utakmica ove sezone, a na svom kontu ima više golova od Svonsija, Hala, Piterboroa i Barnslija. Zapanjujuće.

Izabrane vesti

Postiže pogodak na svakih 79 minuta, a izveo je samo pet jedanaesteraca. Ivan Toni je rekord od 31 gola postavio prošle sezone, a za taj učinak mu je bilo potrebno 45 nastupa. Fulam dominira ligom, postigao je 81 pogodak, a Mitrović je učestvovao u polovini, s ozbirom da je ubeležio i sedam asistencija (40 golova). Slobodno možemo da konstatujemo da je najbolji napadač u istoriji Čempionšipa.

Posle susreta je bio skroman. Priznao je da je srećan, ali je kao i uvek tim stavio na prvo mesto.

"Oborio sam nekoliko rekorda, u reprezentaciji Srbije, sada i ovde. Osećam se sjajno, uživam u ovom timu. Najvažnije je da smo uzeli tri boda, igrali dobro i idemo dalje. Još mnogo utakmica je pred nama", rekao je Mitrović za klupsku televiziju posle istorijske večeri.

Prvi pogodak je postigao iz penala, ali je jasno da rekord nije utemeljio na udarcima sa kreča. Ističe ipak da mu je krivo što nije postigao i treći gol.

"Nije mi bitno, gol je gol. Penali ponekad nisu tako jednostavni. Ostao sam smiren, mislim da sam ga dobro izveo. Odigrali smo dobro, trebalo je da postignemo još golova, najpre ja - trebalo je da upišem het-trik", izjavio je srpski napadač, pomalo razočarano. Kao da nije i zvanično najbolji kojeg je Čempionšip ikada video. Još nije utolio glad za golovima.

Fulam je predvođen nezadrživim srpskim golgeterom prvi na tabeli sa devet bodova više od prvog pratioca Bornmuta (dve utakmice manje). Jasno je da je želja svih u klubu da ostane na tom mestu i ponovo se okuša u Premijer ligi. Ovoga puta sa rekorderom u svojim redovima.

"To je cilj, da budemo prvi. Ostalo je još 14 utakmica. Ništa nije gotovo. moramo da se fokusiramo na sledeću utakmicu, to je Kardif - još jedno teško gostovanje. Idemo utakmicu po utakmicu i nadamo se da ćemo uskoro ostvariti cilj", zaključio je Aleksandar Mitrović.



tagovi

Aleksandar MitrovićFulamČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara