I Evropska unija uvodi sankcije Rusiji

Svih 27 članica Evropske unije saglasile su se o početnom setu sankcija protiv ruskih zvaničnika zbog njihovih akcija u Ukrajini, rekao je ministar spoljnih poslova Francuske Žan-Iv Le Drijan.
I Evropska unija uvodi sankcije Rusiji
Foto: Pixabay
Evropska unija je odlučila da ograniči pristup Rusije tržištima kapitala EU, kaže visoki predstavnik Unije za spoljnu politiku i bezbednost Žosep Borelj. On je rekao da će paket koji je danas odobren "naštetiti Rusiji i da će mnogo boleti".
Borelj je rekao da će sankcije uticati na članove donjeg doma ruskog parlamenta i druge pojedince uključene u odobravanje raspoređivanja ruskih trupa u regione istočne Ukrajine koje drže separatisti.
On kaže da će paket takođe uticati na rusko finansiranje politika povezanih sa Ukrajinom, ograničavanjem pristupa finansijskim tržištima EU.
 
"Ova priča nije završena", rekao je Borelj.
  • Милан

    23.02.2022 07:22
    Где су сада ЛГБТ војне трупе Европске Уније и Нато? На депилацији? Хахха
  • Ne

    23.02.2022 07:01
    Ne
    Ne uvodi EU sankcije Rusiji..NEGO AMERIKA UVLACI U SUKOBE RUSIJU I EU....to vidi svaka baba u Srbiji....a i baba Vanga pre 100godina
  • .

    23.02.2022 06:33
    Ako u ovome podržavate Rusiju = priznanje Kosova.
    Dakle ovi botovi koji podržavaju Rusiju su licemeri.
    Ne možete sad podržavati kad Rusija otima oblasti Ukrajini, Gruziji i Moldaviji... a osporavati pravo Slovenije, Hrvatske i Kosova na samostalnost.

    A sankcije... znam da su mnogi alergični na to iz sopstvenog iskustva, ali sankcije nisu ništa drugo nego zabrana trgovine sopstvenim građanima i licima sa državom pod sankcijama. Svaka zemlja može da odluči sa kim hoće i sa kim neće da sarađuje i to je sasvim legitimno.
    Evo i Srbija je uvela sankcije Belorusiji, zar ne?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Povećan broj deportacija iz Nemačke

Nemačka je od početka 2024. deportovala 30 odsto više ljudi u odnosu na prošlu godinu kada je to povećanje iznosilo 25 odsto, rekao je portparol nemačkog ministarstva unutrašnjih poslova.

UN: Prava dece u ratu krše i Izrael i Hamas

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija će sledeće nedelje reći Savetu bezbednosti da i Izrael i Hamas krše prava dece i ostavljaju ih izloženu opasnosti u ratu u Pojasu Gaze.