Najnovije vesti
Vesti Svet
Sestra tvorca ozloglašene Ponci šeme i njen muž PRONAĐENI MRTVI: Otkako je osuđen porodica prolazila kroz tragedije

Sestra tvorca ozloglašene Ponci šeme i njen muž PRONAĐENI MRTVI: Otkako je osuđen porodica prolazila kroz tragedije

Sestra tvorca najveće investicione prevare u istoriji Sjedinjenih Američkih Država Bernija Medofa i njen suprug pronađeni su mrtvi, a policija Floride je rekla da je očigledno u pitanju slučaj ubistva i samoubistva.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Berni Medof Foto: Peter Foley / EPA;
Berni Medof

Policija koja je došla na poziv u kuću u Bojnton Biču u četvrtak zatekla je beživotna tela Sondre (87) i Marvina Vinera (90). Kancelarija šerifa okruga Palm Biča saopštila je u nedelju da su na telima pronađene rane nanete vatrenim oružjem.

“Nakon dalje istrage, deluje da je reč o ubistvu i samoubistvu”, dodaje se u saopštenju.

Vlasti nisu navele koji je supružnik ubio drugog i potom izvršio samoubistvo, ali će uzrok smrti zaključiti mrtvozornik.

Pročitajte još

CNN navodi da se porodica para pozvala na Marsin zakon za Marvina Vinera, državni zakon koji omogućava žrtvama da ostvare pravo da zadrže poverljivost ličnih informacija kad je to neophodno da se spreči uznemiravanje.

Sondra Viner je, prema popisu stanovnika SAD, sestra osramoćenog finansijera Bernarda Medofa, tvorca takozvane Ponci šeme, koji je prošlog aprila umro u 82. godini dok je služio kaznu od 150 godina zatvora.

Piter Medof
Foto: ANDREW GOMBERT / EPA;
Piter Medof

Nakon njegove presude usledile su porodične tragedije. Medof je imao dva sina koja su radila za njegovu firmu. Stariji Mark je izvršio samoubistvo 2010, a drugi sin Endru umro je od raka četiri godine kasnije.

Medofov brat Piter služio je 10 godina zatvora zbog umešanosti u prevarantsku Ponci shemu. On je osuđen 2012. a pušten je u novembru 2019. u kućni pritvor, koji se okončao u avgustu 2020.