Vesti

0

Dveri: Drastično uvećan broj birača u sredinama u kojima SNS gubi podršku

Autor: KP

Izvor: Beta

Dveri: Drastično uvećan broj birača u sredinama u kojima SNS gubi podršku
Predsednik Dveri Boško Obradović upozorio je danas na "masovne malverzacije sa biračkim spiskom", navodeći da se po biračkim mestima u kojima Srpska napredna stranka (SNS) "gubi podršku" građana, prethodnih nedelja "drastično uvećava" broj birača.


Obradović je u pisanoj izjavi naveo da se "po zvanično dostupnim" podacima sa sajta Republičke izborne komisije (RIK) "vidi da su Vranje i Novi Pazar dobili 24.000 novih birača, Raška skoro 39.000, a Kuršumlija, iako ima oko 17.000 stanovnika, za referendum je imala upisanih 43.023. građana".

"U centralnim beogradskim opštinama, prema novim informacijama, u srušenim i napuštenim objektima prijavljen je boravak i do 120 osoba u poslednjih 50 dana. Ukupan broj novoprijavljenih na teritoriji Beograda je preko 60.000 građana, a broj građana koji su dobili instant državljanstvo prelazi 100.000", naveo je Obradović a prenele Dveri.

Dodao je da su Dveri tim povodom tražile vanredno zasedanja Radne grupe za eksternu kontrolu jedinstvenog biračkog spiska i najavio "hitne konsulije" sa svim opozicionim listama.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR