Detalj sa finala Kupa Radivoja Koraća (Foto: MN Press)
Detalj sa finala Kupa Radivoja Koraća (Foto: MN Press)

STATISTIKA - finale Kupa: Presudili poeni iz tranzicije i slab skor srpskih igrača iz Partizana

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.02.22. | 23:58

Crveno-beli zasluženo slavili u finalu u Nišu

Završen je Kup Radivoja Koraća, a pobednik je isti kao minule sezone. Crvena zvezda je savladala Partizan sa 85:68 i došla do osme Žućkove levice. Crno-beli nikako nisu mogli da pronađu adekvatan ritam u napadu pored Zvezdine jake odbrane, a nisu uspevali ni da zaustave igru izabranika Dejana Radonjića u tranziciji. Na kraju sasvim zaslužena pobeda ekipe sa Malog Kalemegdana.

Zvezda je u tranziciji ubacila 17 poena, Partizan samo dva! To je bila i osnovna razlika večeras. Pritom su crveno-beli iz dobre odbrane pronalazili sigurnost u napadu, pa su i daleko preciznije šutirali iz igre - 60 odsto za dva poena (21/35) i 47 za tri (10/21).

Izabrane vesti

Oba tima su imala i veliki broj izgubljenih lopti, što je i očekivano kada je trofej na talonu. Zvezda je 16 puta prodala posed, Partizan jedno više.

Imali su crveno-beli i blagu kontrolu skoka, uhvatili osam loptu pod obručem rivala, 21 u sopstvenom reketu (29). Partizan je ubeležio pet ofanzivnih i 18 defanzivnih skokova (23).

Osetna razlika je i u asistencijama, što govori da je Zvezda odigrala bolje timski i imala kvalitetniji protok lopte - 22:12.

Na kraju, individualno su se u Zvezdi izdvojili Nikola Kalinić sa 18 poena, Ostin Holins sa 15, Nejt Volters sa 14 i Stefan Marković sa 13. Pefi je bio i iks faktor Radonjićeve ekipe, ostavljali su mu košarkaši Partizana previše prostora, a on je pogodio pet od šest šuteva i meč okončao sa 13 poena. MVP je ipak bio Volters, jer je imao indeks 18, koliko i Holins, ali za manje vremena na parketu.

Kod Partizana 19 poena Matijasa Lesora, 14 je dodao Kevin Panter, dvocifreni su bili i Dalas Mur sa 11 i Zek Ledej sa 10 poena. Podatak koji je možda bio i presudan je da su srpski igrači iz crno-belih redova ubacili svega pet poena (Avramović 4, Trifunović 1).

Kompletnu statistiku pogledajte OVDE.


tagovi

KK Crvena zvezdaKK PartizanKup Radivoja Koraća 2022.

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara