Slavlje Partizanovih igrača posle gola (©Starsport)
Slavlje Partizanovih igrača posle gola (©Starsport)

Partizan više nema problem sa Lalatovićem: Svim silama na derbi, Rikardo 50. put, Jojićeva lepotica levom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.02.22. | 17:21

Kvinsi Menig sa dve asistencije trasirao put crno-belima ka trijumfu nad skromnim kragujevačkim Radničkim – 2:0

Što se Partizana tiče, 166. večiti derbi može da počne. Način na koji je odigrao tri uvodne utakmice u kalendarskoj godini sugeriše da je spreman za gostovanje Crvenoj zvezdi, bez obzira kako se okonča revanš sa Spartom vredan plasmana u osminu finala Lige konferencije. Odgovorno u odbrani, kreativno na sredini terena i efikasno napadu odigrao je protiv Radničkog 1923 i rutinskom pobedom najavio „sedmicu istine“, kako su navijači krstili duele sa Česima i crveno-belima – 2:0.

Neravnopravna borba lidera i fenjeraša pokazala je da tim Aleksandra Stanojevića ima dovoljno resursa, pošto je sa čak pet promena u poređenju sa starterima na Letni stigao do trijumfa i učvrstio se na vrhu tabele. Usput, definitivno raskrstio sa problemom zvanim „Nenad Lalatović“, jer je stručnjaka koji ga je u prošlosti redovno maltretirao dobio treći put zaredom. Opet bez primljenog gola.

Izabrane vesti

U osvit dve važne utakmice Grobarima je osmeh na licu opet iscrtao Kvinsi Menig. Junak gostovanja u Pragu ovoga puta se uvukao u ulogu asistenta i sa dva poteza otvoiro vidike slavlja. Najpre lopta u prostor Rikardu Gomešu za dokaz kako dvojica sve prisnije sarađuju (Holanđanin namestio gol Afrikanci i na prolećnoj premijeri i Nišu), potom dupli pas sa Milošem Jojićem za efektan pogodak današnjeg kapitena (u odsustvu Lazara Markovića i Saše Zdjelara) slabijom nogom (levom) i već posle malo više od pola sata epilog se mogao nazreti.

Prva utakmica u 2022. na stadionu u Humskoj (6.767 gledalaca) pokazala je da Partizan u potpunosti vlada situacijom i da nekad ne mora da uloži maksimalan napor, već mu je dovoljno da se osloni na „suvi“ individualni kvalitet. Opet je bilo delova utakmice kad nije izgledao energetski dobro, ali je za razliku od duela na Čairu i u Češkoj stvorio daleko više izglednih situacija za pogodak. Protiv najporoznije odbrane lige (najviše primeljenih golova, najviše poraza) mogao je sebi da priušti da se zabavlja (Menig), promašuje (Jojić dvaput), kombinuje, odmori neke od nosilaca i primora Dejana Stankovića na razmišljanje hoće li bonus u derbiju biti Nikola Terzić ili Nemanja Jović.

Meč će ostati upamćen po činjenici da je Rikardo Gomeš postigao jubilarni 50. gol crno-belom dresu, napadač sa Zelenortskih Ostrva na putu je da obori lični rekord postavljen pre tri sezone (26 pogodaka, sad je na koti 24), a Parni valjak na putu ka tituli čeknoj pet godina.

Radnički je sve bliži Prvoj ligi. Taman da je mogao da računa na kapitena Marka Mirića (povređen) teško bi izbegao nastavak crne serije (pet meseci bez pobede), iako se novajlija Nedeljko Piščević predstavio u korektnom svetlu, Aleksandar Varjačić povremeno pretio, ali kad je iskusni napadač Vojo Ubiparip isključen zbog oštrog starta nad Igorom Vujačićem postalo je jasno da Lalatovićevom sastavu nema povratka sa litice. Jedino što crno-beli nisu hteli da ga gaze, pa su svesni povukli nogu sa papučice za gas. Možda u nameri da ubrzaju u četvrtak i nedelju.

SUPERLIGA SRBIJE, 25. KOLO

PARTIZAN – RADNIČKI 1923 2:0 (2:0)

/Rikardo 18, Jojić 34/

Beograd

Stadion Partizana

Sudija: Nikola Radaković

Partizan (4-2-3-1): Stevanović – Živković, Vujačić (od 85. Ostojić), Saničanin, Urošević – Jevtović, Jojić – Terzić (od 46. Jović), Natho (od 69. Baždar), Menig (od 46. Marković) – Rikardo (od 69. Milovanović). Trener: Aleksandar Stanojević.

Radnički 1923 (4-1-4-1): Lukić – Varjačić, Andrić, Gajić, Pecelj – Piščević (od 69. Maksimović) – Milosavljević, Tomić (od 78. Trifunović), S. Jovanović (od 69. Brnović), Vidović – Ubiparip. Trener: Nenad Lalatović.


tagovi

FK PartizanRadnički KragujevacMiloš JojićRikardoNenad LalatovićAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara