Rados Totenhema na Etihadu (©Reuters)
Rados Totenhema na Etihadu (©Reuters)

Trka za titulu u Premijer ligi ponovo je otvorena zahvaljujući svetskoj klasi Hariju Kejnu

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.02.22. | 10:08

“On je jedan od najboljih dodavača, ne zaostaje previše za De Brujneom“, kaže Džejmi Karager

Kod Harija Kejna je pre šest meseci preovladavala ili bolje rečeno postojala je ssamo jedna želja – da napusti Totenhem i zaduži opremu Mančester Sitija. Svom silinom upirali su Građani, vršili su pritisak na londonski klub, bili su spremni da odreše kesu i pošteno plate, ali Danijel Levi imao je identičan odgovor svaki put kada sedne za pregovarački sto. Četiri puta odgovorio je sa „ne“. Građani su ostali bez klasične „devetke“, a ako neko bude snosio krivicu zbog Sitijevog gubitka „već viđene“ titule u Premijer ligi, onda će to biti Totenhem.

Tri bitke dobili su Pevci protiv građana ove sezone. Dve prvenstvene i onu krajem leta za Harija Kejna, koji kada se već nije preobukao i belu odoru zamenio svetlo plavom, odlučio je da ponudi zanimljiviju Premijer ligu. Golovima na Etihadu otvorio je trku za titulu, dao je Liverpulu realne šanse da se ponovo umeša… Siti sada glasnije čuje bat koraka Klopovih izabranika. Tu su, odmah iza leđa, više ih ne dele kilometri.

Izabrane vesti

Prekidom niza Mančester Sitija od 15 utakmica bez poraza u prvenstvu, rasplamsala se šampionska trka. Na kraju sezone, ko zna, možda Pep Gvardiola najviše bude žalio za Harijem Kejnom. Koliko iz razloga što kroz sezonu gazi bez klasičnog napadača, toliko i jer ga je „ubio“ špic za kojim je žudeo. I podario Liverpulu novu šansu.

Ali, uprkos porazu – prvom od oktobra u Premijer ligi i duela sa Kristal palasom – za Džejmija Karagera, stručnog konsultatnta i nekadašnjeg kapitena Redsa, mnogo toga se ne menja. Trka jeste otvorena, ali Siti je taj koji povlači konce.

I dalje favorizujem Mančester Siti, mislim da su u prednosti, jer Liverpul tek treba da igra na Etihadu i ima teže mečeve. Milsim da je za Liverpul važnija utakmica sa Lidsom na Enfildu u narednih nekoliko dana, nego ona sa Čelsijem u finalu Liga kupa“, rekao je Džejmi Karager.

Liverpul je prišao Građanima na šest bodova zaostatka, pride ima i utakmicu manje, a gostovanje Redsa na Etihadu početkom aprila moglo bi da bude sudbonosno za šampionsko pitanje. Do tada i jedni i drugi imaju štošta da prevale…

Javio se tračak nade da bi Liverpul mogao nešto da uradi kada je Mančester Siti prosuo bodove protiv Sautemptona. Bio je to prvi put posle dužeg vremena da nisu pobedili, ali i sada smatram da je tim Pepa Gvardiole u prednosti. Čak ni timu Liverpulovog kvaliteta neće biti lako da ih pobedi, ali sjajna stvar, ne samo za navijače Liverpula već i za državu, jeste to što izgleda da bismo mogli da imamo trku za titulu. Pre četiri do šest nedelja mislio sam da do toga neće doći“.

Kejn i Totenhem obojili su Premijer ligu drugačijim tonovima, a Džejmi Karager nema dilemu – ovo je jedno od najimpesivnijih ovosezonskih izdanja jednog igrača. Hari Kejn – izvrstan napadač. Razigravač – skoro kao Kevin de Brujne.

To je zaista bila jedna od najboljih predstava koje sam video ove sezone, zaista jeste. Bila je privilegija gledati ga. Ono što je Kejna učinilo tako posebnim je to što nije dobio previše lopti, ali kada bi došla do njega, sve što bi sa njom uradio bilo je dokaz da je čista klasa. Kejn je jedan od najboljih dodavača u Permijer ligi, ne zaostaje previše za De Brujneom“, zaključio je Džejmi Karager.


tagovi

Džejmi KaragerHari KejnMančester SitiTotenhemLiverpulPremijer liga

Obaveštavaj me

Man. Siti
Totenhem
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara