RIK proglasio liste koalicija Ujedinjena Srbija i Nada

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je na današnjoj sednici parlamentarne liste koalicije Ujedinjena Srbija i koalicije Nada, za predstojeće aprilske izbore.

Koalicija Ujedinjena Srbija, okupljena oko Stranke slobode i pravde, Narodne stranke i Demokratske stranke, predala je ukupno 13.007 valjanih potpisa birača, a na izborima će nastupiti sa listom "Marinika Tepić - Ujedinjeni za pobedu Srbije" na kojoj će se naći svih 250 kandidata za poslanike.

Na današnjoj sednici za člana te koalicije u proširenom sastavu RIK-a izabran je Vladimir Todorić, a za njegovog zamenika Jovica Todorović.
Koalicija Nada, okupljena oko Demokratske stranke Srbije (DSS) i Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS), nastupiće na predstojećim izborima sa listom "Dr Miloš Jovanović - Nada za Srbiju - Srpska koalicija Nada - Nacionalno demokratska alternativa - Demokratska stranka Srbije - Za Kraljevinu Srbiju - Vojislav Mihailović".
 
Ta koalicija predala je ukupno 11.222 valjanih potpisa birača, a na parlamentarnoj listi naći će se svih 250 kandidata za poslanike.
 
Republička izborna komisija usvojila je do sada parlamentarne liste Srpske napredne stranke, koalicije Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija, Saveza vojvodjanskih Mađara i Srpske radikalne stranke.
  • Milena

    27.02.2022 12:31
    Nada je jedina prava opcija
  • Deda mraz

    20.02.2022 15:09
    Koliko moraš biti lud da zaokruzis poks koji je opelješio cistocu i gerontoloski da bi opstao kao stranka. Godinu dana nam naplaćuju odnošenje smeća koje ne odnose jer su nam slupali kante a druge nemaju da nam daju. Nemaju 5 ispravnih vozila…ali zato im slobodno proverite imovinske karte,iznenadicete se. Sve na račun firme…a pokretna imovina im stoji na Ceneju
  • Bosanac

    20.02.2022 13:00
    Kako je krenulo biće glasački listić dugačak ko ponjava. Dok isčitaš sve stranke i pokrete na listiću zatvoriće se biračko mjesto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija