Željko Obradović (© Star sport)
Željko Obradović (© Star sport)

Obradović: Zadovoljan sam kako su mladi odigrali, neke stvari moraju da se objasne na treningu

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.02.22. | 23:31

Partizan ima manje od 24 sata da se spremi za FMP Železnik

Izabrane vesti

Očekivano, košarkaši Partizana plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća. Crno-beli su ubedljivo nadigrali Borac iz Zemuna, a sada sledi okršaj sa FMP Železnikom u subotu Posle meča Željko Obradović bio je zadovoljan izdanjem svojih igrača..

"Želeo bih da čestitam Borcu iz Zemuna na uspehu u prvom delu Kupa, što su osvojili i plasirali se među osam najboljih. Kup je specifično takmičenje, traži da budeš na maksimalnoj koncentraciji i motivaciji. Bilo je očigledno da je Borac bio izuzetno motivisan, napravili su nam problema u prvoj i u jednom delu druge četvrtine, sa njihovom pik en pop igrom. Njihovi igrači na pozicijama četiri i pet su postigli u prvom poluvremenu od 30 poena ubacili 23. Kad smo to rešili, utakmica je dobila totalno drugačiju sliku. Čestitam igračima, prvi korak je napravljen, da se izanalizira i da se spremimo za sutra veče protiv FMP", rekao je Obradović.  

Francuski internacionalac Matijas Lesor nije igrao večeras. Mozzart Sport je pisao o razlogu, a sada je potvrdio i Obradović.

"Lesor se nije dobro osećao, ni on kao ni Zagorac. Rade je bio na klupi, ali i jedan i drugi nisu bilu u stanju da igraju". 

Kao po običaju, Partizan je imao veliku podršku navijač u Nišu.

"Uvek je dobro kad imaš navijače uz sebe. Zna se šta su navijači Partizana i koliko su sposobni da nose tim. Zahvaljujem se na tome i želeo bih da i protiv Železnika bude prava sportska atmosfera, da bodre našu ekipu i da sve bude fer-plej i sportski. Hvala im što su u ovoj broju došli i podržali ekipu". 

Crno-beli imaju manje od 24 sata da se spreme za polufinale.

"Igrali smo pre sedam dana utakmicu koja je bila izuzetno zanimljiva. Praktično se o pobedi odlučilo u poslednjem minutu. Znamo da je to ekipa koja ima kvalitet i koja će biti protivnik koji zaslužuje poštovanje. To je polufinale, svi ulaze sa najvećim motivom. Moramo da shvatimo da moramo da igramo na najvišem nivou, znamo sve njihove mane kao što oni znaju naše. Znamo sve vrline, kao što oni znaju naše". 

Za kraj Obradović je upitan čime nije bio zadovoljan na utakmici?

"Svaka utakmica ima detalje koje mi treneri gledamo, pokušavamo da analiziramo i da promenimo. Tako je bilo i večeras. Ono čime sam izuzetno zadovoljan što su mladi igrači u drugom poluvremenu uspeli da odigraju veoma dobro, agresivno i da prepoznaju neke stvari, ali ima stvari u odbrani, bez obzira što smo primili samo 48 poena, koje apsolutno zaslužuju da se pojasne sutra na treningu", zakjlučio je Obradović.

Trener Borca iz Zemuna Siniša Matić svestan je da je njegov tim bio apsolutni autsajder u Nišu.

"Znate i sami da dolazimo iz Prve B lige. Za nas je veliki uspeh osvajanje Kupa Srbije, gde smo pobedili dva prvoligaša – OKK Beograd i Radnički iz Kragujevca, i plasirali se ovde. Stvarno nsimo imali te ambicije, znamo da u domaćem kupu učestvuju sve KLS ekipe. Preskočiti to za nas je bio veliki uspeh. Samim žrebom smo bili zadovoljni, koliko god to čudno zvučalo. Jer kad dolazite ovde, i apsolutni ste autsajder, hteli smo da igramo protiv najboljih. Imamo starijih igrača koji su na zalasku karijere, ali mogu da pomognu mladim momcima. A imamo i Filipa Brankovića koji ima 20 godina i pozajmiljeni je igrač Zvezde. Za njih je ovo velika škola... Što se same utakmice tiče - Prvih 15 minuta smo se držali, bilo je šest, sedam razlike za Partizan, više od toga nije bilo realno. Našalio sam se malo sa igračima, ovo je prvi put u karijeri da vam neko čestita na minus 53. Ovo je super lekcija iz koje mogu mnogo da nauče. Za nas je bitno da je klub promovisan, bilo nam je najvažnije da se pojavimo i da se predstavimo", rekao je Matić.


tagovi

Željko ObradovićKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara