KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Nadahnuti Šumadinci slomili otpor borbenih Leskovčana

Sjajan meč odigrali su rukometaši kragujevačkog Radničkog i leskovačke Dubočice 54 na parketu „SBB hale Jezero“. Posle velike borbe i učestalih rezultatskih oscilacija pobedi su se radovali Šumadinci, koji su slavili rezultatom 32:29 (20:17) i tako dopisali drugi uzastopni trijumf na startu plej-of trke.

Već se u uvodnim minutima igre moglo naslutiti da će ovo biti jedna prilično ujednačena i rezultatski tesna utakmica dve ekipe približnog kvaliteta, u kojoj će nijanse odlučiti pobednika.

Vođstvo je tokom prvih desetak minuta utakmice uglavnom bilo na strani Šumadinca, a onda su Leskovčani sa tri brza pogotka očas posla preuzeli rezultatsku kontrolu (10:9), ali samo nakratko. Domaćin je ubrzo vratio rezultatsko preimućstvo na svoju stranu i na veliki odmor je otišao sa „viškom“ od tri gola (20:17).

Početak drugog poluvremena donosi novi rezultatski veleobrt u režiji gostujućih rukometaša, koji su u roku od desetak minuta uspeli da pređu put od četiri gola zaostatka do minimalne prednosti (23:22).

Rezultatsko „natezanje“ dva ljuta rivala trajalo je sve do 49. minuta, kada se Radnički ponovo odlepio na „plus tri“ (28:25), da bi par minuta kasnije stekao maksimalni kapital od pet golova prednosti (31:26). Blistao je u tim trenucima veteran na golu kragujevačkog tima Dejan Zlatanović, koji je „spustio rampu“ i tako ulio dodatnu dozu sigurnosti svojim saigračima iz ekipe.

Pokušali su Leskovčani da produže neizvesnost, prišli su na tri gola zaostatka, ali dalje nisu mogli. Kragujevčani su slavili rezultatom 32:29 i tako zabeležili svoj drugi uzastopni trijumf u plej-ofu ARKUS lige.

U redovima Radničkog najraspoloženiji za igru bili su Stefan Stanojev sa 8 i Miloš Barudžić sa 6 postignutih golova, dok su kod gostiju prednjačili Đorđe Spasić sa 6 i Andrija Atanasković sa 5 pogodaka.

Nakon dve uzastopne utakmice na svom terenu, Šumadince u subotu, 19. februara, očekuje prvo gostovanje u plej-ofu, i to ekipi pančevačkog Dinama, sa kojom su takođe vodili žestoke bitke tokom prethodnih sezona.

RADNIČKI – DUBOČICA 54 32:29 (20:17)

KRAGUJEVAC
Dvorana:
„SBB hala Jezero“.
Gledalaca: 500.
Sudije: Branislav Nenadić, Darko Stefanović.
Sedmerci: Radnički 6 (6), Dubočica 5 (4).
Isključenja: Radnički 14 min, Dubočica 18 min.

RADNIČKI: Prodanović, Davidović 5, Mutavdžić 4, S. Đerić, Dobrosavljević, Kasalović 1, D. Petrović, Barudžić 6, Knežević 3, Utvić 1, L. Đerić 3, Stanojev 8, Maljević, P. Petrović, Zlatanović 1 (11 odbrana).

DUBOČICA: Gašić (9 odbrana), Stanković, Radulović, Marinković, Grubić 4, A. D. Pavlović, Mađar, Mitrović, Spasić 6, Matović 2, Atanasković 5, Adamović 2, Ristović 4, A. V. Pavlović 1, Anđelković 4, Kocić 1 (4 odbrane).

Igrač utakmice: Dejan Zlatanović (Radnički).

M. P.
Foto: SPD Radnički

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!